• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android ili iPhone: Najvažnija razlika i odluka

Autor mondo.rs

Ovo je najvažnija stvar o kojoj bi trebalo da razmislite pri izboru iPhone ili Android telefona.

Da li kupiti iPhone ili Android? Zašto je Android bolji nego iPhone - rekli smo vam! Zašto je iPhone bolji nego Android - rekli smo vam i to!

Ali, najvažnija razlika tiče se novog softvera.

I iPhone i Android uređaji koji su u skladu sa iPhone serijom rade perfektno. I jedan i drugi imaju mnogo prednosti i nekoliko mana. Ipak, ono o čemu ne smete zaboraviti da mislite kad je izbor novog pametnog uređaja u pitanju je - nadogradnja softvera.

Da se odmah razumemo - nemojte odmahivati rukom i kolutati očima: nov softver je bolji, donosi više opcija i stariji model čini i dalje aktuelnim s novom verzijom telefona. Da je aktuelna softverska verzija najbolja, novih ne bi nikad bilo, a znamo da to nije slučaj. Nove verzije softvera ispravljaju greške starih, stabilnije su, brže, manje opterećuju bateriju i donose nove mogućnosti.

Za Android postoje i "Custom ROM" mogućnosti, koje najpopularnije uređaje održavaju u životu još neko vreme nakon što oni prestanu da budu važni proizvođaču, ali problem ovih ROM-ova jeste što neke opcije često ne rade, a i nisu svi vični njihovom korišćenju.

Od premijere u septembru, novi Android Marshmallow instaliran je na manje od osam odsto aktivnih Android uređaja. Istovremeno predstavljen iOS 9, sad dostupan u iOS 9.3 verziji preuzet je na skoro 90 odsto aktivnih iOS uređaja (iPad, iPod i iPhone).

I to je najveća realna razlika ovih uređaja. Ako želite uvek da imate novu verziju softvera – onda posegnite za iPhone telefonom. Ako vam je to stavka koja vas ne „vuče“ previše, onda će svaki Android u iPhone cenovnoj klasi biti više nego dobar izbor.

I to je to. Sve je, na kraju stvar ukusa i ove jedne razlike ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS