• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei je broj 3, prodaja veća i do 1150 odsto!

Autor mondo.rs

Kompanija isporučila više od 28.3 miliona uređaja u prvom tromesečju 2016. godine.

 Huawei je broj 3, prodaja veća i do 1150 odsto! Izvor: Marko Čavić, MONDO portal.

 Kompanija Huawei zauzela je treće mesto na listi kompanija sa najvećim brojem prodatih uređaja na globalnom tržištu prema najnovijem izveštaju koji je objavila Strategy Analytics and International Data Corporation (IDC).

Objavljeni podaci potvrđuju rast koji je Huawei Consumer Business Group ostvario isporučivši više od 28.3 miliona uređaja u prvom kvartalu 2016, a koji iznosi 64 odsto za period od godinu dana. Takođe, važno je naglasiti da je kompanija Huawei jedini proizvođač uređaja u vodeće tri kompanije koja je zabeležila veliki rast, ako uzmemo u obzir i to da je broj prodatih pametnih telefona na globalnom nivou opao za 3 odsto u poređenju sa prvim kvartalom 2015. godine.

Otišli smo u Kinu, u Huawei i videli i čuli svašta, pogledajte!

Osim toga, Huawei je zabeležio značajan rast prodaje u Centralnoj Evropi i nordijskom regionu, što su pokazali rezultati GfK analize u 15 zemalja.

PROČITAJTE I OVO: I novi vodeći pametni telefoni potvrdili top 3 poziciju kompanije Huawei na svim tržištima.

Na osnovu fiskalnog izveštaja kompanije Huawei, utvrđeno je da je u prvom kvartalu 2016. isporuka pametnih telefona porasla za 44 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je prodaja porasla za 61 odsto. Podaci IDC pokazali su i da je tržišni udeo kompanije Huawei krajem prvog kvartala 2016 iznosio 8.5 odsto, u odnosu na prethodnu godinu kada je taj procenat bio 5 odsto.

Pogledajte detaljne specifikacije Huawei P9 u Galeriji:

U prvom kvartalu 2016, Huawei je predstavio novi uređaj Huawei P9 koji poseduje dual-lens kameru nastalu u saradnji sa poznatim Leica brendom. U drugom kvartalu 2016, očekuje se proboj P9 uređaja na tržište što će omogućiti dalji rast kompanije, kako na srednjem, tako i na tržištu premijum pametnih telefona. Podaci već ukazuju na to da je P9 nadmašio svog prethodnika, Huawei P8, po broju prodatih jedinica u prvih nedelju dana od početka prodaje.

Sudeći po POS Measurement izveštaju kompanije GfK Huawei je, uključujući i brend Honor, zabeležio veliki rast u nordijskom i CEE regionu; kompanija na ovim tržištima beleži udeo od 11.6 odsto u prvom kvartalu 2016, dok je prodaja Huawei/Honor uređaja u prvom kvartalu 2016. porasla za 293 odsto u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine.

GfK ističe da je prodaja pametnih telefona Huawei/Honor zabeležila značajan rast u zemljama obuhvaćenim analizom, kao i porast (u poređenju sa istim periodom prošle godine) od 124 odsto u Češkoj Republici, 118 u Danskoj, 512 u Finskoj, 214 u Grčkoj, 82 u Norveškoj, 833 u Poljskoj, 252 u Rumuniji i 435 u Švedskoj. U Austriji je zabeležen najveći rast prodaje i iznosi 1144 odsto!

POGLEDAJTE i novu uzdanicu, Huawei P9 Lite u Galeriji:

Takođe, analiza je pokazala da je fokus kompanije na premijum uređaje dalo odlične rezultate. Sudeći po POS Measurement izveštaju kompanije GfK, najpopularniji Huawei/Honor pametni telefon u regionu je P8 Lite: u prvom kvartalu 2016. godine, ovaj uređaj se nalazi u top 10 uređaja sa 27 odsto udela na tržištu.

O Gfk istraživanju

Svi GfK podaci bazirani su na GfK POS Measurement podacima za pametne telefone, zasnovane na prodaji jedinica, GfK Panelmarketu, za periode januar - mart 2016. i januar - mart 2015. koji pokrivaju tržišta Austrije, Hrvatske, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Izraela, Estonije, Letonije, Litvanije (CEE) i Danske, Finske i Švedske.

Osim toga, analiza je pokazala da su pametni telefoni sa većim ekranima sve popularniji, naročito oni dijagonale između 5 i 5.5 inča (između 13 i 14 centimetara). Dok je u prvom kvartalu 2015. udeo na tržištu za pametne telefone sa ekranima dijagonale između 5 i 5.5 inča iznosio 22 odsto u nordijskom regionu i zemljama Centralne Evrope, u prva tri meseca 2016. godine ovaj broj je udvostručen.

Izveštaj za Srbiju očekujte uskoro, nakon premijere Huawei P9 smartfona, koja će se desiti do kraja maja!


Huawei P9 dizajn.
Izvor: Huawei Device.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS