• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno! Facebook aplikacija kakvu svi želimo!

Autor mondo.rs

Ako Android aplikaciju ove društvene mreže niste voleli, uskoro ćete je zavoleti.

Facebook je jedna od retkih aplikacija koju korisnici konstantno kritikuju zbog toga što troši previše resursa – megabajte, bateriju, itd. Ali, korisnici je iz nekog razloga ne deinstaliraju sa svojih uređaja.

Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni. Facebook testira opciju koja će smanjiti potrošnju mobilnog interneta na Android uređajima.

Pojedini korisnici su prijavili da im se u okviru podešavanja aplikacije pojavila opcija „Use Less Data“, koja bi trebalo da smanji potrošnju internet podataka. Funkcioniše tako što smanjuje rezoluciju fotografija koje se pojavljuju u News Feed-u. Logično, fotografije troše najviše megabajta pa ne čudi što je ovo prvi korak ka rešavanju problema.

Prekidač kojim se aktivira opcija nalazi se na vrhu sidebar menija. Pošto je opcija izlistana na samom vrhu ovog menija, možemo zaključiti da je veoma bitna. Međutim, kada zvanično bude bila dostupna svim korisnicima, mesto u podešavanjima će možda biti promenjeno pa ćete morati malo „dublje da kopate“ kako biste je pronašli, piše Android Community.

Smanivanje rezolucije fotografija možda nije dovoljan potez, mada, Facebook sigurno radi i na ostalim stvarima koje će unaprediti aplikaciju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS