• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp opcije: Šta uključiti a šta isključiti?

Autor mondo.rs

Ako ste od onih koji svakodnevno koriste ovu aplikaciju, neka podešavanja bi trebalo promeniti.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da od WhatsApp aplikacije na iPhone telefonima izvučete maksimum.

-Isključite čuvanje media fajlova koji vam budu stizali u porukama. Ovo podešavanje je odmah po instaliranju aplikacije aktivirano. Sve video snimke i fotografije koje vam budu slali prijatelji će se automatski čuvati na telefonu. Iako ćete poželeti da ih pogledate ponovo, ipak je interna memorija bitnija.

Ovo možete isključiti tako što ćete u opcijama podešavanja aplikacije kliknuti na chat settings pa na prekidač Save Incoming Media, kako biste isključili opciju.

-Sakrijete prikaz poruka. WhatsApp vam pristigle poruke prikazuje kao push notifikacije. Ako ne želite da imate kratki prikaz u notifikacijama, možete isključiti ovu opciju.

U podešavanjima aplikacije izaberite Notifications, i klikom na prekidač Show Previw isključite opciju.

-Deljenje informacija o trenutnoj lokaciji. Kada ste van kuće, deljenje informacija u vezi sa lokacijom u određenim trenucima može biti vrlo korisna opcija. Međutim, kako biste ovo mogli da radite, treba da date aplikaciji dozvolu za to.

Otvorite bilo koje „ćaskanje“ i kliknite na ikonu koja se nalazi na levoj strani pored polja za tekst. Kliknite na Share Location. Ako ovo ranije niste podesili, pratite uputstvo koje će vam se pojaviti.

-Sakrijte informaciju o tome kada ste poslednji put koristili aplikaciju. Da biste promenili ovo, kliknite na Account, pa na Privacy, a nakon toga na Last Seen.

-Uključite automatsko bekapovanje. WhatsApp može automatski da sačuva sve vaše poruke. Da biste uključili ovu opciju, u podešavanjima aplikacije kliknite na Chat Settings, pa na Chat Backup. Ovde možete odabrati Auto Backup koji će automatski čuvati poruke na iCloud servisu, piše Mashable.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS