• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj iPhone je trenutno najpopularniji

Autor mondo.rs

Toliko je popularan da Apple ne može da proizvede dovoljnu količinu ovog modela.

 Ovaj iPhone je trenutno najpopularniji Izvor: Promo/Apple

Marta meseca, Apple je predstavio iPhone SE, novu verziju nekoliko godina starog modela, ali sa najnovijim komponentama i prihvatljivom cenom.

Tri meseca kasnije, uređaj je postao veliki hit. Toliko popularan da ukoliko biste poručili jedan sada, dobili biste ga tek za nekoliko nedelja. Ovo nije slučaj samo sa Apple prodavnicama u Americi. Isti slučaj je i u drugim državama.

Izvršni direktor kompanije Tim Kuk, nagovestio je da je potražnja za ovim modelom prevazišla Apple očekivanja. Ogromna je potražnja ali se Apple trudi da obezbedi dovoljnu količinu uređaja.

Početna cena u Americi je bila 399 dolara za razliku od iPhone 6S telefona koji je koštao 650 dolara. Ovoliko niža početna cena je velika prednost na nekim tržištima.

Još jedan razlog zašto je ovaj telefon toliko popularan je i taj što je reč o modelu koji ima odličan hardver a mali ekran.

Međutim, odlična prodaja iPhone SE telefona za Apple ne predstavlja toliko dobru vest. Uticaće na prosečnu prodajnu cenu drugih iPhone uređaja i moguće da će nastati problem u vezi sa fragmentacijom jer telefon ne podržava sve funkcije koje se nalaze na Apple telefonima visoke klase, piše Business Insider.

Sve u svemu, svaka čast Apple-u koji je uspeo da napravi telefon koji nestane sa polica pre nego što kompanija uspe da ga proizvede.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS