• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikad nisam čula za Windows 10"

Autor mondo.rs

Iako živi u neznanju to ovu ženu nije omelo da tuži Microsoft.

Amerikanka koja se preko interneta bavi biznisom (turistički agent), Teri Goldstejn, tužila je Microsoft zbog neželjene instalacije Windows 10 sistema, koja se, navodno, pojavila sama od sebe na njenom računaru i potpuno ga onesposobila za rad.

Nakon što se njen računar "nadogradio" na Windows 10 operativni sistem postao je nestabilan, često se resetovao sam od sebe i bio neupotrebljiv. "Nikad ranije nisam čula za Windows 10. Nikad me niko nije ni pitao da li želim da pređem na Windows 10", rekla je Teri, a preneo Engadget.

Teri je bila toliko besna zbog ove situacije da je tužila kompaniju Microsoft i dobila odštetu od oko 10.000 dolara, objavio je "Sijetl Tajms". Kompanija Microsoft je od početka slučaja negirala da se Windows 10 instalirao sam od sebe, kao i da postoji način da se instalacija spreči.

Ono što je kompanija još ranije tokom godine uradila jeste da je nadogradnju iz "opciona" stavila u kategoriju "preporučena", ali i objasnila na koji način se Windows 10 instalacija može izbeći. Microsoft je, navodno, odustao od žalbe na sudsku presudu zbog sudskih troškova, a na sajtu je ponuđen odgovor kako sakriti Windows 10 obaveštenja i nadogradnju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS