• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G mreže izmešaće virtuelni i živi svet (FOTO)

Autor mondo.rs

To će biti potpuno povezan svet konvergencije fizičkog i sajber sveta, koji će obezbediti i neograničene nove poslovne mogućnosti…

 5G mreže izmešaće virtuelni i živi svet (FOTO) Izvor: Marko Čavić, MONDO portal.

Prema najnovijem izveštaju Forbes Insights, u saradnji sa kompanijom Huawei na temu „Mobilna industrijska revolucija: Predviđanje uticaja i mogućnosti 5G mreža na poslovanje“, globalni poslovni lideri kažu da su mobilni telefoni i bežične mreže od ključnog značaja za poslovanje, ali se i brinu da njihove potrebe nadmašuju postojeće pristupne mreže.

Uvođenjem 5G mreža u narednih pet do deset godina očekuje se stvaranje ogromnih mogućnosti za izgradnju vrednosti preduzeća u različitim granama industrije, duboko utičući na poslovanje, P&l ekonomiju, procenu imovine i modele prihoda.

Globalno istraživanje Forbes Insights u kom je učestvovalo više od 1.000 rukovodioca pokazalo je jaz mogućnosti: više od jedne trećine svih rukovodioca rekli su da njihovi postojeći sistemi ne mogu da podrže rastuće potrebe njihovog poslovanja, uključujući više od polovine (55 odsto) rukovodilaca u organizaciji sa prihodima većim od 10 milijardi dolara. Problem je najveći u Aziji/pacifičkom regionu, gde se 38 odsto od svih direktora slažu da su prevazišli svoje mreže, zatim sledi Evropa (36 odsto) i Severna Amerika (34 odsto).

5G će pomoći da se kreira potpuno novi svet za potrošače, industriju i operatere“, rekli su u Huawei kompaniji. „To će biti potpuno povezan svet konvergencije fizičkog i sajber sveta, koji će obezbediti neograničene nove poslovne mogućnosti za vertikalnu i operatore“.

Pogledajte gde Huawei stvara 5G budućnost:

O istraživanju

Ovo istraživanje je zasnovano na globalnoj anketi u kojoj je ispitivano 1.147 rukovodilaca različitih industrija i funkcija koje je sproveo Forbes Insights u jesen 2015. Godine. Blizu četiri petine su rukovodioci C nivoa, 43 odsto su CEO. Približno jedna trećina ispitanika su iz regiona: Azija i Pacifik, Severna Amerika i Evropa. Od svih kompanija koje su zastupljene u istraživanju 22 odsto imaju godišnje prihode od 10 milijardi dolara i više; 23 odsto prihode od 1 do 10 milijardi dolara; 55 odsto prihode od 1 milijardu dolara i manje. Forbes Insights, takođe je sproveo intervuje jedan na jedan sa rukovodiocima kako bi dodatno potvrdili istraživanje.

Ostali ključni nalazi uključuju:

Mrežni uslove: Većina rukovodilaca (67 odsto) kažu da su im potrebne mobilne mreže koje obezbeđuju izuzetno visok protok podataka. Skoro isto toliko kažu da zahtevaju ogroman broj priključaka (64 odsto) i smanjenje kašnjenja (59 odsto).

Potreba za obrazovanjem: Više od trećine (36 odsto) svih rukovodilaca anketiranih u istraživanju Forbes Insights kažu da znaju „veoma malo“ ili „ništa“ o tehnologijama i pitanjima 5G bežičnih mreža; 38 odsto su rekli da „razumeju osnove“, 27 odsto da materiju „dobro poznaju“. Rukovodici sa sedištem u Evropi su mnogo bolje obavešteni od njihovih kolega, samo 24 odsto je odgovorilo da zna malo ii ništa, u poređenju sa 42 odsto u Aziji/Pacifik i 40 odsto u Severnoj Americi. Ne iznenađuje to da su lideri u tehnološkoj industriji mnogo bolje informisani od svojih kolega u drugim industrijama.

Priprema: Rukovodioci u samo 26 odsto kompanija su rekli da „intenzivno“ istražuju ili planiraju kako bi mogli da koriste 5G, dok 15 odsto kažu da to ne planiraju uopšte. Kompanije koje se nalaze na marginama imaju tendenciju da budu manje i manje zarađuju: 28 odsto rukovodioca u kompanijama sa prihodima ispod 500 miliona dolara kažu da ne prave planove.

Prednosti 5G: Više od 80 odsto svih rukovodioca veruju da će 5G tehnologija imati pozitivan uticaj na različite oblasti njihovog poslovanja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS