• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 stvari koje ne smete raditi sa telefonom

Autor mondo.rs

Ovih šest stvari nikako ne biste smeli da radite s telefonom, ako želite da on radi dobro i dugo.

Britanski Metro portal smatra da telefonima, koji su promenili naše živote, treba drugačije da rukujemo. Ovo je njihova lista stvari koje nikako ne bismo smeli da radimo svojim telefonima, a kako oni tvrde - radimo to svi!

6. Ne ažurirate softver i aplikacije

Naravno da to morate činiti stalno! Ne samo da ćete propustiti nove opcije omiljenih aplikacija, nego možete izložiti svoj telefon riziku od hakerskih napada. Da, da, daaa, već vas zamišljamo kako kolutate očima i odmahujete uz "ma, daaaaj, bree", ali podsećamo vas da se to i te kako dešava i u Srbiji - PRIMER.

5. Ne koristite javne Wi-Fi mreže

Nema gore pošasti, ako pitate internet stručnjake, od otvorenih i javnih Wi-Fi mreža. Osim što vam mnoge zahtevaju gomilu ličnih podataka za "upad", takve mreže su nedigurne i jedan od najozbiljnijih "kandidata" da kompromituju sve ono što imate u telefonu. Opet ne morate da verujete u sve ovo, ali krađe podataka su česte i kod nas, a nikad ne znate ko je "čovek u sredini", zar ne?!

4. Ne zatvarajte aplikacije, neće pomoći

Ako redovno zatvarate aplikacije koje ne koristite da biste uštedeli potrošnju energije baterije - to je totalno pogrešno. Samo gubite vreme, aplikacije će se ponovo "podići", a baterija će nastaviti da curi. Uostalom, pročitajte ovaj tekst.

3. Ne tagujte fotke

Ne samo da omogućavate aplikacijama da vas prate i pamte šta ste sve obišli, s kim i u koje vreme, nego i omogućavate drugima da vide sve to i eventualno iskoriste na vašu štetu… Ni ona nije marila, pa su je opljačkali.

2. Nemojte koristiti jeftine punjače

Korišćenjem "krdžavih" punjača oštećujete bateriju, skraćujete joj životni ciklus, a u najgorem slučaju može doći i do izazivaja pregrevanja, oštećenja telefona, pa i požara, ako na vreme ne reagujete. Pametno uložite novac, punjač nije nešto na čemu bi trebalo štedeti.

1. Ne zapostavljajte higijenu telefona!

Čistite telefon redovno, jer postoje istraživanja koja ukazuju na to da su telefoni prljavi koliko i javni toaleti. Perite ruke nakon toaleta i pre nego što uzmete telefon u ruke, a telefon redovno brišite antibakterijskom vlažnom maramicom ili alkoholom koji ste nakapali na parče vate. Nije skupo, a pomoći će vam na toliko načina!

Priznajte - kad ste poslednji put obrisali telefon?!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS