• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatni video pozivi "jedan na jedan"

Autor mondo.rs

Aplikacija Google Duo je sjajan način da komunicirate samo s jednom osobom - voljenom, prijateljem, kolegom ili saradnikom.

 Besplatni video pozivi "jedan na jedan" Izvor: Promo/Google/MONDO portal

Google tvrdi da polovina nas (korisnika) NIKADA ne obavlja video pozive i želi to što pre da promeni. Zato je stigla Google Duo aplikacija koja omogućava besplatno video pozivanje jedan na jedan nezavisno od toga da li korisnik koristi isti ili različit uređaj (marka uređaja) ili operativni sistem (iOS, Android).

Interfejs aplikacije je vrlo jednostavan + za uspostavljanje veze vam je potreban samo broj telefona i imenik će se učitati automatski. Ne treba vam Google niti bilo koji drugi nalog, samo Wi-Fi ili mobilna internet veza, objavljeno je na zvaničnom Google Blog sajtu.

Pogledajte Google duo slike i animacije:

Kvalitet poziva je povećan smanjivanjem rezolucije video poziva u momentima kad je veza slabija, kako bi video poziv uvek bio "tečan" i bez prekida. Takođe, Google Duo ima mogućnost kombinovanja Wi-Fi i mobilne mreže kako bi povećao kvalitet poziva ili se automatski prebacivati s jedne na drugu vezu, ako u toku poziva dođe do značajnog pada kvaliteta jedne ili druge Data veze.

Google Duo je "back-to-back" enkriptovan, tako da je bezbednost podataka i poziva zagarantovana, tvrdi kompanija, a za kraj valja spomenuti i Knock Knock funkciju (kuc, kuc) koja prikazuje kratak video uvod u video poziv (ono što snimite sami kamerom trenutak pre nego što vaš sagovornik odgovori na poziv). Tih par sekundi daće osobi koju pozivate mogućnost da brzo vidi kakav poziv ga očekuje, kako da se spremi za poziv i slično. Simpatična opcija, ako ništa drugo…

Google Duo je dostupna za Android i iOS, ali se u Srbiji još uvek ne može instalirati, samo izvršiti registracija za preuzimanje aplikacije, koje će biti moguće najkasnije do kraja tekuće nedelje (21. avgust).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Google Duo besplatni video pozivi
Izvor: Google.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS