• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 7 telefoni nude ono što Android ima odavno

Autor mondo.rs

Strani IT sajtovi su već počeli da upoređuju specifikacije iPhone 7 telefona sa specifikacijama Android telefona koji su dostupni već duže vreme na tržištu.

 iPhone 7 telefoni nude ono što Android ima odavno Izvor: Promo/Apple

Apple je, kao što već znate, ove nedelje predstavio nove iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefone. Novi modeli donose dosta toga novog – nove opcije, nove dodatke, nove kamere… Međutim, sve ovo nije novo Android korisnicima jer je neke stvari Apple “pozajmio” kako bi svoje nove telefone učinio atraktivnijim.

Prema svemu sudeći, rekli bismo da je Apple u mnogo čemu do ove nedelje kasnio za konkurencijom. No, bez obzira na to, novi iPhone 7 i iPhone 7 Plus deluju veoma dobro. Mogu da se “nose” sa trenutno najjačim Android telefonima. Ali, ako pogledate malo bolje specifikacije ovih telefona, videćete da su neke opcije i dodaci bili dostupni mnogo ranije na Android telefonima.

Evo i uređaja za koje Apple izgleda nije čuo da postoje.

HTC, LG i Huawei su mnogo pre Apple-a predstavili Android uređaje koji su imali dual kameru. Jedan od najnovijih je Huawei P9 koji ima dual 12MP kameru koju je kreirao u saradnji sa kompanijom Leica. Obe kamere doprinose mnogo boljem kvalitetu fotografija.

“Bokeh” efekat (zamućena pozadina) je dostupan u Android svetu još od HTC One M8 modela koji je takođe imao dva sočiva na zadnjoj strani.

IPX7 sertifikat. Otpornost na prašinu i vodu je nešto što na Android telefonima postoji odavno. Recimo, Sony Ericsson je još 2011. godine predstavio Xperia Active telefon koji je imao IP67 sertifikat. Kasnije je Sony Mobile nastavio sa telefonima koji su imali IP68 sertifikat. Samsung je takođe ove godine predstavio Galaxy S7, S7 Edge i Note 7 telefone koji imaju pomenuti sertifikat.

Telefoni bez 3.5mm ulaza za slušalice. Ovo možda i nije za pohvalu, no dobro. Motorola je ove godine predstavila Moto Z i Moto Z Force telefone koji nemaju ovaj dodatak. Apple je drugi veliki proizvođač čiji telefoni takođe nemaju standardni ulaz za slušalice.

Stereo zvučnici. Apple se na prezentaciji novih iPhone telefona pohvalio kako novi iPhone 7 telefoni imaju stereo zvučnike. Međutim, HTC, Sony i Motorola odavno ugrađuju stereo zvučnije u svoje premijum modele.

Quad-core procesori. Android telefoni godinama unazad koriste quad-core pa i octa-core procesore. Apple A10 Fusion čipset je prvi koji dolazi sa 4 CPU jezgra, piše Phandroid.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS