• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preuzmi aplikaciju, osvoji nagrade!

Autor mondo.ba

EU info centar u BiH povodom Evropske sedmice mobilnosti organizuje promotivno nagradno takmičenje SMART STEP za predane šetače.

Svake godine od 16. do 22. septembra građani širom Evrope obilježavaju Evropsku sedmicu mobilnosti, koja se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova učestvovat će u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom saobraćaju. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobilnost. Jaka ekonomija.“

Ovom prigodom EU info centar pripremio je takmičenje kako bi nagradio građane koji radije biraju pješačenje nego vožnju automobilom. Učesnici nagradnog takmičenja koji u toku određenog perioda, obavljajući svoje svakodnevne poslove, na putu do posla, škole ili trgovine, prepješače najdužu distancu stiču uslove za jednu od nagrada: novčani voučer u vrijednosti 100, 150 ili 200 KM.

Kako učestvovati u SMART STEP nagradnom takmičenju?

Građani BiH svih uzrasta imaju pravo učešće u nagradnom takmičenju SMART STEP. Osnovni preduslov je da posjeduju pametni mobilni telefon (iPhone ili telefon s Android operativnim sistemom). Drugi preduslov je da u nekoliko klikova instaliraju aplikaciju SMART STEP koju mogu pronaći na sljedećim linkovima:

- Android OS mobiteli

- iPhone

Nakon instaliranja, SMART STEP aplikacija će, koristeći senzore na vašem mobitelu, evidentirati udaljenost koju ste prepješačili u toku trajanja takmičenja i obračunati u kolikoj mjeri ste spriječili štetnu emisiju CO2 koji biste proizveli da ste istu distancu prešli automobilom. Aplikacija je programirana da ne evidentira kretanja ostvarena prevoznim sredstvima poput automobila, autobusa i drugih.

Prilikom pokretanja aplikacije potrebno je da izaberete jedan od tri ponuđena grada u kojima će se održati dodjela nagrada: Banja Luka, Mostar ili Brčko. Pravo na dodjelu nagrada učesnici ostvaruju postignutim rezultatom i dolaskom na događaj obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti i dodjele nagrada u gradu koji su odabrali.

Početak i završetak evidentiranja pređene udaljenosti za nagradno takmičenje, kao i vrijeme dodjele nagrada, različit je za sva tri navedna grada.

Faze SMART STEP nagradnog takmičenja za BANJALUKU:           

1. Instaliranje i lično testiranje SMART STEP aplikacije do srijede 21. septembra do 16:00

2. Period trajanja takmičenja i obračuna prepješačene distance (24 sata) od srijede 21. septembra u 16:00 do četvrtka 22. septembra u 16:00

3. Dodjela nagrada na obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti četvrtak 22. septembra 2016. u 18:30, na Trgu Krajine (ispred Boske), Banja Luka

U svakom od tri grada, po tri najuspješnija učesnika takmičenja koji u navedenom periodu prepješače najdužu disancu nagradiće se vaučerima u vrijednosti 200, 150 i 100 KM koje će moći iskoristiti za kupovinu sportske i rekreativne opreme i obuće po svom izboru.

Napravite PAMETAN KORAK i instalirajte što prije SMART STEP aplikaciju. Ako ste u mogućnosti birajte pješačenje umjesto vožnje automobilom i time spriječite emisije štetnih plinova, uštedite novac i poboljšajte svoje zdravlje. Koristi su višestruke, a skupljajući metre i kilometre, i jedna od nagrada SMART STEP takmičenja može biti vaša.

Na obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti tri najuspješnija učesnika nagradnog takmičenja primit će poziv na svoj mobitel, kojim će biti pozvani da dođu na binu i preuzmu nagrade.

Još pet drugih, po slučajnom izboru odabranih učesnika takmičenja koji su u navedenom takmičarskom periodu prepješačili najmanje jedan kilometar dobit će poklon pakete i o tome će biti obaviješteni putem mobitela, prilikom dodjele nagrada.

Program obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti će se održati prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak 22. septembra 2016. BANJA LUKA, Trg Krajine

17:15 – 18:00      Okupljanje učesnika biciklijade

18:00 – 18:30      Vožnja biciklima ulicama grada do povratka na tačku okupljanja

18:30 – 19:10      Obraćanja predstavnika Delegacije Evropske unije u BiH i grada Banja Luke

Proglašenje najuspješnijih učesnika SMART STEP  nagradnog takmičenja i dodjela nagrada; Izvlačenje nagradnih kupona za učesnike biciklijade

19:10 – 19:40      Muzika i osvježenje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS