• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznate YouTube face pred sudom zbog klađenja

Autor mondo.rs

Dva „jutjubera“ iz Londona, koje prate milioni korisnika, pod istragom su zbog nedozvoljene promocije i organizovanja klađenja.

Pravila YouTube sajta i zakoni su isti i važe za sve! U videu se mora navesti i jasno staviti do znanja gledaocima da video sadrži plasiranje robe, plaćenu promociju, upozorenje o uzrastu, a plasiranje informacija ili podsticanje na kockanje ili klađenje nije dozvoljeno (posebno, ako nije naznačeno da je takav vid aktivnosti samo za punoletne).

O ovo pravilo oglušila su se dva „jutjubera“ iz Velike Britanije, koja su, kako navodi Engadget, iskoristila svoje svetski rasprostranjeno YouTube prisustvo da bi neovlašćeno organizovala klađenje uz korišćenje „in-game“ novca FIFA 16 video igre. Kreg Daglas, poznatiji kao NepentheZ, kojeg prati skoro milion i 400 hiljada korisnika i Dilan Rigbi, s pseudonimom FUTgalaxy,preko čije firme se klađenje organizovalo, 14. oktobra naći će se pred sudom po optužnici da su neovlašćeno organizovali nedozvoljen oblik onlajn klađenja, da su zloupotrebili svoje onlajn prisustvo i da nisu upozorili gledaoce da je video namenjen samo punoletnim osobama.

Velika Britanija ima rigorozne zakone o klađenju, ali ni u ostatku sveta slične situacije nisu ništa manje opasne po one koji ih zloupotrebe. Nedavno je i najpopularniji „jutjuber“ na svetu, PewDiePie bio na meti sličnih prozivki, a navodno je tajno primao novac da promoviše proizvode, ne navodeći to u svoji potpisima za video ili u samim  video klipovima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS