• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 im upropastio računare

Autor mondo.rs

Microsoft će možda morati da isplati i odštetu nekim korisnicima.

Nakon višemesečnog čitanja vesti i gledanja reklama u vezi sa Windows 10 operativnim sistemom, konačno ste odlučili da svoj računar ažurirate. Ali, šta ako novi operativni sistem nije ono što ste očekivali?

Od kada je Windows 10 postao dostupan za preuzimanje u julu prošle godine, "Which?" tvrdi da je dobio par stotina žalbi u vezi sa softverom.

Mnogi korisnici su se žalili na to što ih Microsoft na neki način primorava da instaliraju novo ažuriranje, i bez obzira na ignorisanje obaveštenja, Windows 10 se instalira sam u pozadini.

Kada se instalira, nastaju problem sa štampačima, WiFi karticama, zvučnicima, gubitkom fajlova, itd. U nekim slučajevima su problemi bili toliko veliki da su korisnici morali da plate nekom kako bi im “sredio” računar.

"Which?" piše da su se korisnici žalili i na lošu korisničku podršku. U istraživanju u kom je učestvovalo dve i po hiljade ljudi, koji su nadogradili svoje računare na Windows 10, jedan od desetoro je morao da se vrati na prethodnu verziju, piše Mirror.

Više od polovine učesnika u istraživanju je reklo da je ažuriralo računare zbog reklame.

“Mnogo se oslanjamo na naše računare tako da svaki prestanak funkcionisanja izaziva frustraciju i stress,” rekao je Aleks Neil iz kompanije “Which?”.

Veliki broj korisnika ima problem sa Windows 10 operativnim sistemom i veruje da Microsoft mora da učini više kako bi rešio probleme koji se javljaju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Koristim Win10 još od probne verzije, i sada poslije svih update-a tvrdim da je neuporedivo bolji od 8 ili 8.1 verzije. Sa Win 7 ga nije lako porediti jer su ova dva sistema zamisljena na skroz različit nacin. Korisnici su uglavnom nezreli za promjene, pa makar i na bolje, to je suština problema.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS