• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon koji svi čekaju (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Zanimljiva priča o telefonu koji stiže 3. novembra.

Saga Note 7 je završena, makar što se kupaca tiče, jer Samsung više ne prodaje taj izuzetan telefon-fablet, a na tržištu je ostalo upražnjeno mesto koje bi svi voleli da zauzmu. I dok jedni veruju da bi to mogao biti iPhone 7 ili iPhone 7 Plus, ipak je više onih koji smatraju da će to biti neki Android uređaj.

Tokom prvog dana Sinergija 16 konferencije, koju organizuje Microsoft Srbija, povela se vrlo zanimljiva priča o HuaweiMate 9 fabletu. Deo novinara, koji se inače bave IT-jem, ubeđen je da će to biti ključan model kineske kompanije za zauzimanje većeg dela tržišta. Prema njima, Huawei je već sa Mate S i Mate 8 fabletima dokazao da je u stanju da napravi sjajne telefone, koji su neupitnog kvaliteta izrade, dovoljno "fensi" da se dopadnu svima, ali i hardverski jaki da se nose s konkurencijom. Takođe, smatraju oni, ključan je i dobar softver, koji Huawei već neko vreme ima i da bi Emotion UI u 5.0 verziji mogao da bude "onaj pravi", ispeglani Huawei Android koji se čeka.

Druge kolege, ipak opreznije prilaze ovoj temi i smatraju da bi Huawei pre svega morao da uradi dosta stvari, kako bi Mate 9 bio sjajan model u svakom pogledu. Recimo - trebalo bi pojačati Kirin čipset, koji je do sada bio jak, ali je zaostajao za konkurentima. Tu se posebno misli na grafiku i na rad telefona u zahtevnim 3D ili gejming aplikacijama. Ako Huawei zaista ponudi uređaj po ceni po kojoj se šuška da će ga ponuditi (najpovoljniji model od oko 500 evra) i Kirin 960 donese preko potrebno čipset osveženje, Huawei Mate 9 zaista bi mogao da "protrese" tržište ili što je još bitnije - konkurente.

OVO je Huawei Mate 9 u svim bojama i ekranima:

Huawei Mate 9 doći će, prema nekim ranijim izvorima, u dve varijante - sa zakrivljenim ekranom sa obe strane i bez krivina - imaće metalno kućište i čak devet boja između kojih će korisnici moći da biraju. Raspon RAM će biti od 4 do 6, interna memorija od 64 do 256 GB, a svaka verzija podržavaće microSD proširenje od najmanje 200 giga. Telefon će imati dual kameru sa Lajka potpisom (Leica), uz aperaturu koju zaista izrađuje čuvena kompanija iz Nemačke. Rezolucija poleđinskih kamera će biti 20 i 12 megapiksela, uz laserski autofokus i sve opcije kamere koje smo videli na Huawei P9 i P9 Plus.

Ispod kamera će biti i čitač otiska prsta koji će moći da se koristi i kao dugme za upravljanje telefonom, ali i pojedinim aplikacijama. Lepo je videti da je Huawei mislio i o različitim rezolucijama ekrana, pa se uz IPS ili Super AMOLED matrice ekrana očekuje i Full HD u jeftinijoj i QHD rezoluciji u skupljoj varijanti (sa više RAM i memorije).

Najbolje od svega je, pored cene, o kojoj ćemo kasnije, to što bi baterija trebalo da bude ogromna i sa opcijom da se za desetak minuta napuni do pola kapaciteta uz novi Huawei sistem brzog punjenja. Ne smemo zaboraviti ni Android Nougat 7.0 ili 7.1 koji će "zapakovati" sve ovo što smo opisali.

I na kraju - cena…

Priča se na netu, a prenose IT mediji (PhoneArena, recimo) da će osnovna verzija Huawei Mate 9 (64 GB + 4 GB RAM) biti 480 evra, snažnija Mate 9 verzija biće 585 evra (4 GB RAM + 128 GB), dok će "razarač" Mate 9 verzija (6 GB RAM + 256 GB) koštati 705 evra.

Huawei Mate 9 biće najavljen 3. novembra, a u prodaji u Kini će se pojaviti već par dana nakon toga, dok će ga drugi delovi sveta, pretpostavljamo najveće zemlje, dobiti verovatno do kraja godine!

Pratimo situaciju, svi se interesuju za Mate 9 - ostanite s nama ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Dream It Possible, presented by Huawei.
Izvor: Huawei Mobile.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS