• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta posle ovakvog telefona?!

Autor mondo.rs

Šta još spakovati u telefon, postoji li nešto?

Huawei se sprema da 3. novembra predstavi svoj i verovatno najjači ikad telefon u Android segmentu. Naravno, reč je o Huawei Mate 9 smartfonu, koji će 3. novembra premijerno biti prikazan na nekoliko lokacija na svetu, između ostalih i u Minhenu i Pekingu.

Krenimo od unapređenog osmojezgarnog Kirin 960 čipseta, koji ima značajno poboljšanu grafiku, s Mali-G71 MP8 oznakom, koja, ako ju je Huawei dobro uvezao u svoj hardver može da napravi čudo i u igrama i u zahtevnim aplikacijama.

Pogledajte najnovije Huawei Mate 9 slike:

Sledeći je ekran od 5.9 inča, rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, što je ravno 498 piksela po inču (dijagonala u centimetrima je skoro 15). Ispod je 6 GB RAM, 256 GB interne memorije, microSD slot, sve moguće veze, uključujući infrared, a tu je i Android 7.0 Nougat sa Huawei Emotikon UI-jem 5.0.

Telefon je izrađen od metala, rekli bismo da ima i stereo zvučnike s donje strane, priključak je USB Type-C, na vrhu je 3.5 mm audio, a sa strane klasični telefonski tasteri. Zaobljen je na zadnjem delu, radi lakšeg držanja.

Ipak, pravo iznenađenje „leži“ na poleđini - to je dvostruka kamera sa Leica (Lajka) potpisom i, ako je verovati glasinama i Lajka optikom. Jedna kamera je rezolucije 20, dok je druga rezolucije 12 megapiksela, a imaće sve opcije koje je doneo Huawei P9, plus nove. Kamera ima dvostruki Led blic.

Najbolje od svega je to što bi baterija trebalo da bude "ogromna" i sa opcijom da se za desetak minuta napuni do 50 odsto uz novi Huawei sistem brzog punjenja.

Pogledajte i starije Mate 9 slike (devet boja):

I pred samu Huawei premijeru je procurela i informacija da će cena ovog modela biti neverovatnih 1.300 dolara tj. evra u našem regionu. Ipak, u prodaji će biti i modeli sa Full HD ekranom, 4 GB RAM i 64 i 128 GB memorije. Sve ostalo će biti isto. Početna cena ovih modela će biti od 499 dolara tj. evra u našem regionu, verovatno i kod nas.

Takođe, korisnici će moći da biraju jednu od čak devet boja.

Ako je sve ovo što smo rekli istina, a najvećim delom verovatno jeste, jer su podaci cureli iz više izvora, onda je ovo ultimativni telefon nakon kojeg nam dugo vremena neće trebati bolji… Ipak, ako bismo morali da nađemo neke zamerke, eto neka to budu previše sličan dizajn Mate 8 ili Mate S seriji, a videćemo i da li je otporan na vodu i prašinu.

Ili grešimo? Šta vi mislite o Mate 9?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS