• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook sahranio većinu korisnika!

Autor mondo.rs

Nezgodan Facebook bag proglasio mrtvim mnoge korisnike najveće društvene mreže!

Facebook je nešto petljao sa memorijalnom funkcijom svojih korisnika i nekom čudnom greškom većinu njih proglasio je pokojnim. Korisnicima, koji su živi i zdravi, prikazuju se poruke kao što je vidite na slici koju je objavio TweakTown, uz poruku:

- Sećamo se IME i PREZIME OSOBE. Nadamo se da će prijatelji koji vole IME OSOBE ovako pronaći utehu u stvarima koje drugi dele kako bi je zapamtili i slavili život. Naučite više o tome kako da koristite Memorijalni nalog i funkcije zaostavštine na Facebook mreži.

Ako se ovo desilo i vama, ne brinite, Facebook će povući poruku u najbržem mogućem roku, a ona se ne prikazuje svim korisnicima, samo bliskim prijateljima.

Facebook se izvinio korisnicima

Greškom društvene mreže Facebook, neki korisnici te mreže označeni su kao mrtvi, a među njima i osnivač Mark Cukerberg. "To je bila grozna greška koju smo sad sredili", rekao je portparol društvene mreže.

Korisnici Facebook mreže i novinari videli su, međutim, humorističku stranu ove priče. "Zašto Facebook govori da sam mrtva? Prvo sam bila ogorčena, sigurno nisam mrtva (Ili jesam? Bila je ovo duga nedelja)", navela je reporterka lista New York TimesKejti Rodžers. Sajt o tehnologiji The Verge je naveo da je Facebook "krunisao jednu od najdužih nedelja u američkoj istoriji tako što je rekao svima da su mrtvi“,  misleći na prethodno održane američke predsedničke izbore.

Memorijalna opcija uvedena je na Facebook 2015. godine, nakon što je porodica želela da pristupi profilima preminulih. Pomoću te opcije, korisnik može da pretvori profil u memorijalnu stranicu, na kojoj prijatelji mogu da ostave poruku ili podele uspomenu.

Još jedan od načina je i brisanje profila nakon smrti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS