• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Tehnološki centar kompanije LANACO

Autor mondo.ba

Tehnološki centar LANACO svečano je otvoren u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci.

 Otvoren Tehnološki centar kompanije LANACO Izvor: MONDO/LANACO

U sklopu Tehnološkog centra nalazi se prva „pametna zgrada“ u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, ali i reginu, čija je gradnja obilježila proslavu jubileja, 25 godina poslovanja kompanije LANACO.

Svim procesima u zgradi nadgleda i upravlja softver, a upravo ovaj centar će kompaniji pomoći da svoje edukativne aktivnosti podigne na još viši nivo, te obezbijedi najsavremeniju obuku IT stručnjaka.

"Zadovoljstvo mi je što radimo u prvoj pametnoj zgradi u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Ovakav tip zgrade i način gradnje radili smo po principima Microsoft kompanije. Zadovoljstvo mi je što je upravo ovakva zgrada u Banja Luci, gdje će i ostati proizviodnja softvera. Hvala još jednom svima koji su vjerovali u nas i koji su došli da nas podrže u razvoju za bodućnost", naveo je Nebojša Ninić, generalni menadžer kompanije LANACO.

Važnost postojanja jednog ovakvog centra istakla je i ambasadorka SAD u Bosni i Hercegovini Morin Kormak. "Zadovoljstvo mi je što kompanija LANACO ulaže u svoj razvoj i pokazuje da država Bosna i Hercegovina može bolje. Cilj USA ambasade je da sve više kompanija sarađuju sa međunarodnim američkim kompanijama poput Microsofta, koje pomažu da domaće kompanije postaju internacionalne. Drago mi je da LANACO ulaže u mlade ljude i edukuje svoj tim. Pametna zgrada je pokazatelj da možemo i trebamo bolje u domaćoj privredi“, rekla je ona. 

Otvaranje „pametne zgrade“ nije značajno samo za kompaniju LANACO i njene zaposlene, već i za tehnološki razvoj zajednice, jer se radi o prvoj upotrebi najsavremenije tehnologije na ovim prostorima. Data centar izrađen je prema najvišim svjetskim standardima, te se nalazi u rangu centara vodećih kompanija kao što su Facebook, Microsoft i Google.

"Ponosan sam što je Banjaluka dobila ovakav jedan prostor i ovakvu zgradu. Prvenstveno jer je moja ideja bila da Banja Luka postane pametan grad, sa pametnim idejama i ljudima. Čestitam LANACO kompaniji i želim im puno uspjeha u daljem radu„ rekao je u svom obraćanju prisutnima Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici institucija Republike Srpske, privrednih subjekata, diplomatski predstavnici i mnogi drugi gosti.

Tehnološki centar LANACO čine glavni i tehnički objekat, ukupne površine 10.000 metara kvadratnih, kapaciteta do 600 osoba. Pored kancelarija i Data centra, glavnu zgradu čine i učionice za edukacije, sale za konferencije, te restoran i prostorije za odmor. U tehničkom objektu smješteni su prostor za proizvodnju hardvera, servis i skladišta, kao i garažni prostor.

(Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS