• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mondo u BiH: Naša prva decenija!

Autor mondo.ba

Cijela jedna decenija je prošla od kada je prva verzija našeg portala počela sa radom u BiH.

 Mondo.ba deset godina u BiH Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Došli smo prvo na mobilne telefone, s namjerom da adekvatno informišemo prvenstveno one korisnike koji su aktivni, stalno u pokretu i koji žive dinamičnim životom. Njima je trebala potpuna, ali kratka informacija u realnom vremenu. Bili smo brzi, inovativni i u skladu s trendovima.

I nakon deset godina ostali smo takvi. Mijenjali smo izgled portala, stigli smo na sve nove platforme kako su se pojavljivale, ali nam je cilj ostao isti – adekvatno i pravovremeno informisanje iz svih oblasti.

Za naš deseti rođendan odlučili smo da nagradimo i nas i vas, naše čitaoce. Detalji nagradne igre, u okviru koje možete da osvojite vrijedne nagrade kompanije m:tel (koja je uz nas od samog početka) i brenda Alma Ras vas čekaju na našoj Facebook stranici.

Što se naše nagrade tiče, mi smo odlučili da jednu od najdražih rubrika, Mondo kuhinju, snimimo… pa naopako. Naime, novinari našeg portala ovaj put su se našli u ulozi kuvara, dok je naš kuvar, drugar i saradnik Peđa Tošić bio degustator i “strašni sudija”.

Naoštrili smo noževe, zategli kecelje, zgrabili kuvače i podijelili se u dva tima. Svaki tim imao je zadatak da osmisli i realizuje kompletan obrok – predjelo, glavno jelo i desert.

Ovako je to otprilike izgledalo…

-
Izvor: YouTube, mondo.ba

Kao što vidite, neki su kuvali, neki pomno analizirali pivo, neki čitali (?!), neki navijali… Ali, svi smo na jedan dan radili nešto drugo, izašli iz sigurne zone, dobro se zabavili, dobro jeli i družili se. I to je naša nagrada samima sebi.

Pogledajte galeriju!

Tokom snimanja ove rođendanske kuhinje, hranu smo pravili mi, a za piće su se pobrinuli naši prijatelji – Vinarija Jungić, Gorštak pivo, rakije “Kozarski biser” i Ella voda kompanije Milkos. Za hljeb i peciva pobrinula se Pekara “Manja”, a organske jabuke od kojih smo pravili sjajne deserte dobili smo od prijatelja iz Domestica BiH brenda. Snimali smo u kuhinji kompanije Rema Trade.

Recepte i jela koja smo napravili ćemo vam pokazati malo kasnije, a imaćete priliku da izaberete pobjedničku ekipu i da budete sudije :)

Većina nas je tu od samog početka. Neki su došli prije nekoliko godina, a odnedavno imamo i nove kolege, koji će dati svoj doprinos našoj misiji – da budemo brz, kvalitetan i čitan info portal kome korisnici vjeruju. Uz to, jedna od najvažnijih premisa naše male zajednice je da svako radi ono u šta iskreno vjeruje i da naš portal bude pristojan, ali da se o svim temama priča bez tabua.

Sva dosadašnja obećanja koja smo vam dali za prethodne rođendane smo ispoštovali – radimo vrijedno i mnogo, radimo pošteno i po savjesti. Ovaj put vam obećavamo da ćemo da nastavimo da se usavršavamo, da pratimo trendove i budemo među prvima koji će da brane čast i profesije i kolega.

I naravno, zabavljaćemo vas, nagrađivaćemo vas i slušaćemo vaš glas, kao i do sada. A vi nas čitajte, i pišite nam, na mail, Facebook, Twitter, Instagram, ispod tekstova ili putem pošte.

Srećan nam deseti rođendan!

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dsdnt

Cestitam i neka je sa srecom, citam vas stalno. Nadam se da ce tako i ostati!

Danijela Todorovic

Cestitam od srca i sve najbolje u nastavku rada i jos dugo godina da slavite.

Мисирац

Нека вам је срећно, честито и дуговјеко!!! Нема дана да нисам са вама!!! 😅

vetgo

Sretan vam rodjendan mogli ste i stalne komentatore necim pocastiti tipa xy Gz itd koji se stalno pojavljuju

Mijona

Sretno Pedja.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS