• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rešen jedan od najvećih Android problema

Autor mondo.rs

Google izlazi u susret zahtevima korisnika, Play Store prodisao!

Ažuriranje aplikacija je dosadno, ali bi moralo da se vrši redovno - što zbog novina koje aplikacije donose, što zbog bezbednosti, koja je na Android uređajima često nehotice kompromitovana. Mnogim korisnicima ažuriranje aplikacija predstavlja problem zbog količine podataka koja je potrebna da bi se nadogradnja aplikacije ili igre izvršila. Zbog toga je automatsko ažuriranje aplikacija često isključeno i korisnici ih vrše samo preko Wi-Fi mreža, koje im nisu baš uvek dostupne.

Google je ranije smanjio veličinu fajlova potrebnih za ažuriranje aplikacija, ali je sad, korišćenjem sistema „File-by-File patch“ uspeo da smanji količinu podataka potrebnih za obnavljanje aplikacija i igara za do 65 odsto, objavio je Mashable! To ne znači samo da će korisnici i lakše i brže i jeftinije u krajnjem slučaju, moći da ažuriraju svoje aplikacije, nego će na dnevnom nivou značiti uštedu podataka od 6 petabajta, što će značajno „rasteretiti“ internet saobraćaj u celom svetu.

Google je na svom blogu naveo da će, recimo, ažuriranje Maps aplikacije, koje je imalo oko 18 MB novim načinom kompresije sad iznositi oko 9.5 MB. Ovo je dobro i za korisnike s ograničenom memorijom, što će im omogućiti da ažuriraju aplikacije i igre i sa malo preostalog prostora, a ni programeri ne moraju da rade ništa osim svog posla, jer se sistem „File-by-File patch“ primenjuje kroz Google Play Store alate, u pozadini.

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS