• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu digitalne pilule i uređaji koji se gutaju

Autori mondo.rs Autori Biljana Stojković

"Dobrodošli u godinu u kojoj ćete pronaći nadljudsko biće koje se krije u vama", poručuje nam najveći proizvođač telefona, čija vam predviđanja upravo predstavljamo.

U susret 2017. godini, najveći proizvođač telefona objavio je 10 trendova koji će oblikovati život u novoj godini i nadalje. Ova previđanja obuhvataju širok spektar kulturnih, socioloških i tehnoloških inovacija koje će definisati kako živimo, kupujemo i radimo u budućnosti.

"Nas u Samsungu pokreće želja da stvaramo budućnost koja otvara nove mogućnosti našim korisnicima. Mi vidimo budućnost u kojoj ćemo svi napredovati preko svojih prirodnih ograničenja i raditi stvari za koje su nam nekada govorili da su nemoguće“, izjavila je rukovodilac za dizajn kompanije Samsung Design Evropa, Kamil Hamerer.

Polako napuštamo vreme u kome smo se plašili, a zatim takmičili sa novom tehnologijom i ulazimo u novu eru emocionalno napredne tehnologije. Veštački inteligentni proizvodi postaju naši životni treneri, istražujemo način da pobegnemo iz stvarnosti ili je pak pojačamo. Nove tehnologije daće ljudima moć da prevaziđu svoja prirodna ograničenja i da na određeni način, postanu nadljudska bića“ - smatra Hamerer.

Trendovi za 2017. u oblasti IT i tehnologija su:

1. Minimalizam:

Podleći ćemo želji da zamenimo mnoštvo - kvalitetnim. Dominiraće minimalistički, elegantni predmeti moćnih performansi, ali jednostavnog dizajna.

2. Bezvremeno društvo:

Čak i starije generacije rođene posle Drugog svetskog rata usvajaju i koriste sve prednosti i potencijale koje nova tehnologija donosi. Održavanje kontakta, kontinuirano učenje, stvaranje, duži radni vek i bolja svest o zdravlju kroz tehnologiju omogućavaju nam da prkosimo uobičajenim pretpostavkama o starenju.

3. Veštačka inteligencija:

Mašine uče ne samo naš jezik, već uče i od nas, čime na kraju postaju naši lični konsultanti na osnovu onoga što su iz našeg ponašanja naučili.

4. Pojačani doživljaji:

Kako život sve više postaje rutina, mi se okrećemo tehnologiji da iz te rutine pobegnemo i osetimo različita zadovoljstva. Pojačan doživljaj stvarnosti i iskustva neviđenih razmera u oblasti zabave, putovanja i sporta doneće nam potpuno nov koncept virtuelne stvarnosti.

Frižider kupuje umesto vas!
Izvor: MasterCard News.

5. Lični rast:

Sve veći broj ljudi uspeva da uz pomoć novih tehnologija iskoristi svaki minut svog života u potpunosti. Tehnologija će nam omogućiti da unapredimo i razvijemo svoje veštine i talente do maksimuma.

6. Nosivi uređaji sledeće generacije:

Nosive uređaje polako će zameniti neprimetni senzori koji mogu da otkriju naše raspoloženje, stanje i da unaprede naš učinak i učenje. Digitalne pilule ili uređaji koji se gutaju, a koji zvuče kao naučna fantastika, dospevaju na tržište.

7. Umrežena porodica:

Porašće broj porodica u kojima su sve generacije umrežene, a koje koriste tehnologiju da prevaziđu emocionalne, finansijske, pa čak i fizičke izazove.

8. Višečulna iskustva:

Ukusi, mirisi i čulo dodira u kombinaciji sa snažnim vizuelnim stimulansima stvaraće višečulna iskustva.

9. Nanotehnologija u našim televizorima:

Nanotehnologija, a posebno quantum dot čestice biće materijali budućnosti. Očekuje se da će ove majušne čestice dovesti do revolucije u tehnologiji televizije sledeće generacije, a zatim i u zdravstvu.

10. Tiha tehnologija za čišćenje uma:

Mi danas proveravamo svoje telefone u proseku 80 puta dnevno*. Međutim, ista ta visoka tehnologija uskoro će nam pomagati da se isključimo iz te vreve. I nećete morati da ugasite svoje uređaje, jer će vam tiha tehnologija, kao što je Gear IconX, ponuditi ultimativni proizvod.

*Foresight Factory ispitivanje sprovedeno za potrebe Samsung Electronics Europe

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS