• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uveo reklame u video

Za početak će video na Fejsu sadržati jednu reklamu, a onda će ih biti više…

 Facebook uveo reklame u video Izvor: Promo/Facebook/MONDO portal

Zna Facebook šta radi. Logično je bilo očekivati da će reklame stići i u video, to je bio i primaran razlog Facebook-ove želje da što manje delimo YouTube video snimke na toj mreži, baš kao što smo vam ranije i rekli. Sad, kad smo se taman navikli da delimo video direktno kroz Facebook mrežu, Facebook uvodi reklame u iste te video snimke.

Za početak video objave sadržaće reklamu na sredini snimka, a kasnije će ih, sigurni smo, biti mnogo više, kao što ih sad ima na YouTube objavama. Takođe, za početak će reklame biti plasirane smo u video snimke koji su duži od 90 sekundi i reklame će trajati do 20 sekundi, prekidaće reprodukciju videa, prikazati se i nakon toga video reprodukcija će se nastaviti.

10 načina na koje nas Facebook vara

Stvari koje bi trebalo ukloniti sa Facebook naloga

Prema poslednjim istraživanjima korisnici Facebook mreže dnevno pogledaju oko 100 miliona sati videa i nekako je moralo biti monetizovano tako nešto. Facebook će video reklame plasirati u svaki video na mreži, uključujući Facebook Live opciju. Zaradu od reklama Facebook će deliti sa kreatorima sadržaja, korisnicima, tako da 45 odsto ostane Facebook mreži, a ostatak ide korisniku (tako radi i YouTube), napominje GSMArena.

Facebook video reklame svakako su dobar „proizvod“ za kreatore sadržaja, ali za krajnje korisnike biće isto toliko iritantne kao i reklame koje vidimo u NewsFeed-u, Facebook stranicama, Messenger-u i svim drugim Facebook proizvodima…

Pornići i Facebook ne idu zajedno, nikako!

Reklame u video znače još više interesovanja Facebook mreže za korisničke podatke, njihova interesovanja i način na koji provode vreme na društvenoj mreži. To znači da je još jednom došlo vreme da dobro zaštitite sve ono što želite od očiju Fejsa, da se ne deli ni sa mrežom, ni sa drugim korisnicima. Naravno, i dalje važi model - sve što od robnih marki i stvari budete „lajkovali“ na Fejsu biće vam prikazano u reklamama i sve što se odnosi na to.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS