• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galaxy S8 pretvaraće se u PC (FOTO)

Autor mondo.rs

Samsung će novi uređaj učiniti "pokretnim PC-jem" uz pomoć novog "PC moda" i dodataka.

 Galaxy S8 pretvaraće se u PC (FOTO) Izvor: MONDO portal.

Desktop iskustvo, na engleskom "Desktop exirience" iliti skraćeno DeX je nova opcija Galaxy S8 telefona koja će ga učiniti "srcem" pokretnog računara, kojim Samsung namerava da pridobije mnogo više biznis tj. poslovnih korisnika. Takvi korisnici ne žale da plate dobar proizvod, ali Android OS možda ne vide kao adekvatan OS koji bi oni koristili. Samsung sa Galaxy S8 uređajem to namerava da promeni.

Uz pomoć USB Type-C konektora, koji će imati Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus (o, da, sve je na linku) Samsung će obezbediti brzu internet vezu, neometan protok podataka, video izlaz, napajanje i sve što je potrebno da se S8 modeli pretvore u PC.

Ipak, za korišćenje "PC moda" biće potreban i dodatak, DeX stanicu, umesto da se oslanja na relativno mali broj monitora koji mogu da se povežu na ovakav vid mobilne veze. Samsung smatra da ima poslovni instant hit, jer Android bez problema radi sa Microsoft aplikacijama Word, Excel i Power Point, a Samsung već nudi podeljen prikaz ekrana i plutajuće prozore. Tu je omiljen mejl klijent (koji god da korisnik izabere), podrška za PDF fajlove, lako deljenje svih vrsta dokumenata i rad ili izmena na svim budućim tipovima dokumenata.

Zvuči sjajno, zar ne?!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS