• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugroženi milioni Wi-Fi rutera, proverite svoj!

Ako koristite neki od ovih uređaja vreme je da mu menjate softver.

 Ugroženi milioni Wi-Fi rutera, proverite svoj! Izvor: MONDO portal.

Portal GSMArena preneo je vest o hitnoj potrebi ažuriranja softvera desetina Netgear Wi-Fi rutera, koje hakeri širom sveta koriste za napad na korisnike i njihove uređaje povezane na te rutere.

Ukupno 31 Netgear ruter je na spisku žrtava, a jedino rešenje je nadogradnja verzije softvera ili kupovina novog rutera, ukoliko je podrška za stari uređaj prestala. Preko internet panela Wi-Fi rutera možete proveriti da li je za vaš model dostupan „update“ i odmah instalirati novi softver ukoliko jeste.

Kako pojačati Wi-Fi internet signal

Internet sajt Trustvawe, koji se bavi onlajn bezbednošću, objavio je propust u softveru Netgear uređaja, koji, ako je uključena opcija „remote management“ može da dozvoli „upad“ hakera na mrežu korisnika i dalje kroz nju na sve povezane uređaje - kompjutere, telefone, tablete, televizore, pa i kućne aparate koji podržavaju Internet of Things mrežu.

Birate Wi-Fi ruter? Vodite računa o ovome! (VIDEO)

Kompanija Netgear izdala je saopštenje i potvrdila da problem postoji, a procena stručnjaka je da je ovim propustom pogođeno više od milion korisnika, verovatno i kod nas, pošto se Netgear oprema prodaje i u Srbiji.

Zbog osetljivosti cele stvari i mogućnosti pravljenja nenamerne greške, listu svih modela, kao i ažuriranja koja bi trebalo što pre izvršiti naći ćete na zvaničnom Netgear sajtu, kao i detaljno uputstvo o ažuriranju sistema.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS