• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trik s fotkama na telefonu - koristite ga! (FOTO)

Autor mondo.rs

Koristite pretragu fotki, ali ne bilo kakvu! Evo o čemu je reč…

 Trik s fotkama na telefonu - koristite ga! (FOTO) Izvor: MONDO portal

Možda niste znali, ali i vaš telefon, zapravo aplikacije koje imate u telefonu, već su dobrim delom zagazili na teritoriju veštačke inteligencije. I kad je već imate - zašto je ne uposlite, imamo jedan dobar način!

Obični albumi slika, oni koji dolaze s telefonom, obično nisu u stanju lepo i smisleno da organizuju slike ili prave previše albuma i nikad ne znate gde biste mogli da tražite neku sliku. Da ne govorimo da situacija postaje nesnošljiva kad telefon koristite duže vremena, pa se u njemu nalazi nepregledna gomila slika…

Rešenje je korišćenje aplikacije za sređivanje albuma, koja bi trebalo da ima i pretragu. Danas se mnogi odlučuju za Google Photos, mada ne mora da bude u pitanju ta, ali smo je i mi uzeli kao reper. Jedna je od najpopularnijih aplikacija, a i sve češće je proizvođači telefona biraju kao primarnu aplikaciju svojih telefona za rad sa slikama - HTC recimo umesto svoje Photos ili Album aplikacije nudi samo Google Photos.

Bez obzira na to da li su vam slike razvrstane, snimljene kamerom ili preuzete s neta, organizovane u album ili razbacane po galeriji možete da koristite pretragu da biste pronašli sliku koju tražite. Slike čak ne moraju da budu ni imenovane - mogu imati bazični naziv koji im daje kamera nakon slikanja.

Pretraga radi na srpskom i engleskom, evo primera:

Ukucajte zima ili winter i aplikacija će pronaći sve slike snega, grudvanja, bilo čega što ima veze sa zimom, bez obzira da li je napravljeno kamerom ili snimljeno s interneta u memoriju uređaja. Pretragu možete vršiti po mestu nastanka slike, po imenu osobe (integracija s Google+ ili Facebook nalogom), kao i po bilo kojem drugom parametru koji vam padne na pamet.

Pretraga nije savršena i nekad i pored zadatog pojma Google Photos ili neka druga galerija koja ima integrisanu pretragu ne pronalaze sve slike, ali mogu da budu dobar podsetnik gde biste mogli da pronađete sliku koju ne možete da nađete odmah ili vas mrzi da skrolujete do besvesti.

Jedna naša koleginica prokomentarisala je ovo „Vau, uznemirujuće i istovremeno neverovatno!“ i cela priča se upravo svodi na to - Google Photos ili galerija vaših slika zna gde ste bili, s kim, ko je i šta je na slikama i samo čeka trenutak da vam to sve otkrije. Vaše je samo da potražite…

Google Photos
Izvor: Google.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS