• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali telefon pobedio velike

Autor mondo.rs

Ne samo da se puni brže i da mu baterija traje duže, nego i košta gotovo upola manje od nekih telefona s ove liste.

Portal PhoneArena stavio je jedan relativno poznat smartfon u koš s najjačim modelima današnjice i na iznenađenje svih - upravo je on bio pobednik testa.

Kad je baterija u pitanju, svi želimo više snage i dužu autonomiju, ali to nije lako postići, makar ne u kućištima kakva danas imaju pametni uređaji. Ipak, baš kao što smo vam i na našem testu već rekli, PhoneArena je potvrdila da Honor 8 ima izuzetnu autonomiju baterije.

Na testu su bili Samsung Galaxy S7 edge, Apple iPhone 7, Apple iPhone SE, Google Pixel, Honor 8 i OnePlus 3T. Mereno je vreme trajanja baterije u približno istim uslovima korišćenja uz podešeno osvetljenje ekrana na 200 niti (konstantno uključeno), ali i koliko vremena je potrebno da se baterija u potpunosti napuni.

Pogledajte Honor 8 uživo:

Google Pixel, Apple iPhone 7 i iPhone SE izdržali su manje od osam sati u tom stanju. OnePlus 3T ugasio se za manje od šest sati, a Samsung Galaxy S7 edge za šest i po. Pobednik je Honor 8, koji je dobacio do devet sati i 10 minuta u datim uslovima.

Kako Honor 8 to uspeva

Tokom testiranja Honor 8 telefona shvatili smo da ima izuzetno agresivnu politiku multitaskinga tj. u pozadini čuva samo neophodne aplikacije i procese za rad telefona. Sve ono što nije primarno se gasi i ne troši ni RAM, ni procesorsku snagu, a samim tim ni bateriju telefona.

MONDO MobIT

Nakon ovog testa telefoni su u potpunosti ispražnjeni i merena je brzina punjenja baterije do 100 odsto. Ovaj test je prilično neprecizan, jer uređaji sa sobom dobijaju različite punjače, baterije su različitih kapaciteta i neki od njih koriste opciju brzog punjenja. Ipak, evo kako su se pokazali i na ovom testu.

Za test su korišćeni punjači koji su došli s uređajima, pa su proizvođači koji podržavaju brzo punjenje i stavljaju te punjače u kutije telefona - prošli bolje.

Honor 8 napunio se za 98 minuta. OnePlus 3T je bio brži, pun za 85 minuta, a Samsung Galaxy S7 za 88 minuta. Model Google Pixel punio se 119 minuta, Apple iPhone 7 141, a Apple iPhone SE čak 155 minut.

Cene telefona su: Honor 8 480 evra, Apple iPhone 7 650 evra, Apple iPhone SE 400 evra, Samsung Galaxy S7 720 evra i Google Pixel i OnePlus 3T još uvek nisu dostupni kod nas.

Kao što možete da vidite - skuplje ne mora da znači bolje, makar ne ovog puta i kad je u pitanju baterija. Kompletan test Honor 8 pogledajte na linku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS