• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft spremio novi Windows, prvi detalji su tu

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević

Novi Windows biće lagan, brži i omogućiće jeftinije računare.

Microsoft već neko vreme radi na novoj verziji Windows operativnog sistema, koja će biti drugačija od aktuelnog Windows 10. Ime je, navodno, Windows Cloud i kako saznaje WindowsBlogItalia ne odnosi se na Cloud kao servis, nego na to što je Windows Cloud „lakša“ verzija Windows 10 operativnog sistema.

Windows Cloud moći će da pokreće samo igre i aplikacije koje se nalaze i Windows Store onlajn prodavnici i zbog toga će biti stabilnija i brža verzija Windows operativnog sistema. Osim što će moći da pokrene samo optimizovane aplikacije, ovaj Windows će biti i manje ranjiv, jer korisnici neće moći ništa drugo da instaliraju (neprovereni .exe i druge fajlove, recimo).

Ova verzija Windows operativnog sistema biće namenjena 64-bitnim računarima i tabletima slabije konfiguracije i biće jeftiniji ili besplatan. Očekuje se da će prva korisnicima dostupna verzija biti najavljena sa Windows 10 Creators Update verzijom, koja se očekuje za nekoliko nedelja.

Osim što nema mogućnost instalacije aplikacija osim iz Windows Store-a, čini se, kako WindowsBlogItalia primećuje, bitnijih razlika u odnosu na Windows 10 nema.

Windows 10 Cloud trebalo bi da parira Chrome OS sistemu, koji postaje sve ozbiljniji konkurent Microsoft biznisu (nije ni čudo kad imam ovakve Chromebook modele).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS