• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple povlači 90.000 iPhone telefona zbog baterije

Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević

Kompanija Apple saopštila je i zvanično da će povući preko 88.000 iPhone 6S uređaja zbog loših baterija.

 Apple povlači 90.000 iPhone telefona zbog baterije Izvor: MONDO portal.

Apple je započeo program povlačenja telefona iPhone 6S još u novembru 2016. godine, kada je otkriven problem sa iPhone baterijama, ali o tome nije izvestio javnost.

Ne zovite svog operatora, neće vam zameniti bateriju, jer je tako Apple odlučio - da operatori ne budu deo programa zamene.

O povlačenju velikog broja telefona saopštenje je izdalo Ministarstvo ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata, pošto je dobilo zvaničan dopis od kompanije Apple, preneo je Sputnjik. Utvrđeno je da su riziku od iznenadnog isključivanja skloni iPhone 6S modeli, koji su proizvedeni u Kini tokom septembra i oktobra 2015. godine.

Ti telefoni imaju tendenciju da se isključe kad im baterija „padne“ na oko 30 odsto napunjenosti bez upozorenja. Nakon isključivanja potrebno je uključiti telefon ili ga odmah staviti na punjenje. Iako su u pitanju baterije nema bojazni od samozapaljivanja ili topljenja, navode u Apple kompaniji. Ukoliko telefon ne može da se uključi odmah potrebno je sačekati neko vreme ili ga držati duže na punjaču.

Da li je i vaš iPhone deo serije koja ima ove probleme, možete proveriti pomoću serijskog broja na ovom sajtu. Nažalost, telefoni kupljeni preko operatora NISU pokriveni ovom akcijom i Apple je to jasno naveo na sajtu koji smo linkovali. Takođe, Srbija je na listi za zamenu baterija iPhone 6S telefona i to preko partnera, koji se mogu pronaći na Apple linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS