• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaključajte Facebook profil zbog ovog programa!

Autor mondo.rs

Svi znamo da je Facebook pun podataka o nama, a sada i mi možemo lako pristupiti njima.

Kad bi znali koliko koliko podataka voljno predajete svaki dan, da li bi vam to nešto značilo? Ako je neznanje zaista blagoslov, kako kažu, onda smo društvo blagoslovenih korisnika interneta.

Novi program po imenu Stalkscan nam daje uvid u to koliko je neznanje zaista zlatno.

Stvoren od strane etičkog hakera, kako sebe naziva, Intija De Cukelera, Stalkscan se uključuje u moć Facebook-ove skoro zaboravljene opcije koja nudi šokantan uvid u profile svih koji nisu potpuno zaključali pristup svom profilu.

Tokom 2013. godine Facebook je lansirao moćnu opciju po imenu Graph Search. Ovaj izuzetno jak program za pretrage omogućava korisnicima pristup mnogim izvorima podataka koje je Facebook prethodno zadržavao za sebe. Od osnovnih, kao što je pronalaženje fotografija prijatelja, do pomalo jezivih kao što je praćenje komentara drugih, događanja kojima su prisustvovali, statuse koje su lajkovali, čak i da vidite mesta koja najčešće posećuju. Sve je to bilo moguće uz Graph Search.

Facebook je taj servis, nedugo nakon lansiranja bukvalno sklonio u stranu, nije bio spominjan, samo je postojao i većina ljudi nije ni znala kako da mu pristupi. Sad se iznenada pojavljuje Stalkscan koji iskorišćava sve mogućnosti ovog sistema. Samo ukucate URL profila osobe koju želite da provučete kroz pretragu i on će obaviti sav posao i pokazati vam rezultate u zasebnom Facebook prozoru. Svi ovi podaci su dostupni i konvencionalno, ali ovaj program ih sve skupi na jedno mesto i lako vam je da ih pregledate i istražite, prenosi TheNextWeb.com.

I zato, najsigurnije bi bilo da zaključate svoj Facebook nalog i učinite ga dostupnim samo najužem krugu prijatelja ili osobama za koje ste sigurni da vam neće nauditi na ovaj ili onaj način!

Šta mislite o ovom programu? Da li previše zadire u intimu? Ili je to samo naznaka budućnosti gde će nam svi podaci biti dostupni ... ?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS