• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi iPhone će znati kako se osećate

Autor mondo.rs

Kompanija Apple je kupila izraelsku firmu Realface, čiji će se napredni softver za prepoznavanje lica najverovatnije naći u novom iPhone 8.

Pored glasina da će novi iPhone 8 imati napredne funkcije prepoznavanja lica, pojavio se izveštaj iz Izraela, da je Apple navodno kupio izraelsku start-up kompaniju Realface koja je razvila impresivan softver za prepoznavanje lica u realnom vremenu.

Softver koji razvija Realface je dovoljno sofisticiran da se može pouzdano koristiti kao osnova za biometrijsku autentifikaciju na mobilnim telefonima, što daje glasinama da će iPhone 8 zameniti Touch ID sa prepoznavanjem lica.

Da li će ovako izgledati iPhone 8?

Kao što to obično biva kada Apple kupi kompaniju, sva prisutnost Realface-a na internetu je izbrisana, iako, kada Google odradi magiju, mogu da se pronađu delići informacija o ovoj obećavajućoj tehnologiji.

Iz Realface-a se hvale da se njihov AI softver zasniva na metodama dubokog učenja, i da je toliko pouzdan i brz da je finalni rezultat potpuno lagano korisničko iskustvo.

"Naša tehnologija pruža našim kupcima i krajnjim korisnicima najviši nivo autentifikacije i sigurnosti na svim platformama." Poručuju iz Realface-a.

Mnoge interesantne odlike krase tu tehnologiju. Može da profiltrira fotografije lica, i napredne skulpture koje je u stanju da razlikuje od živih lica. Prepoznaje lica sa 99.67 odsto tačnosti, što je veći procenat i od ljudi gde je prosek 97.5 odsto. Čak je dovoljno napredna da razlikuje identične blizance sa pomalo zabrinjavajućom i potpuno impresivnom tačnošću.

RealFaceTech Demo
Izvor: Adi Eckhouse

Ono što je takođe interesantno je da ova tehnologija nije samo sposobna da razlikuje lica, nego i da prepoznaje različite izraze i grimase čak i razume korisnikovo raspoloženje. Ovo je već druga kompanija koju je Apple kupio sa sličnom AI tehnologijom, gde je prva kupljena prošle godine po imenu Emotient.

iPhone će konačno dobiti ovu funkciju

Šta Apple planira da uradi sa ovim softverom, je pitanje koje mnogi postavljaju. Prve spekulacije su bile oko toga da prave neki svoj sistem proširene realnosti, mada se sad više priča o prepoznavanju lica u sigurnosne svrhe, za identifikaciju korisnika i za osetljive transakcije. Sve više izveštaja kažu da će ovo zameniti Touch ID javja BGR.com.

U svakom slučaju saznaćemo za par meseci. Ako se ispostavi da je istina, ovo će biti jedna vrlo uzbudljiva opcija na novom iPhone uređaju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS