• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučite da svirate klavir uz ovu aplikaciju

Autor mondo.rs

Teomirn je aplikacija za Microsoft HoloLens koja vas, kroz augmentovanu realnost, uči da svirate klavir.

Svi koji su učili da sviraju klavir znaju kakvo je to zadovoljstvo, ali takođe znaju koliko je teško naučiti pravilno. Potreban vam je učitelj, a to nije uvek jeftino a desi se i da bude prilično frustrirajuće. Sada ima i alternativa tome, u obliku aplikacije za augmentovanu realnost Microsoft-ovog HoloLens aparata po imenu Teomirn.

Aplikacija funkcioniše u dva moda, gde se prvo sinhronizuje sa pravim klavirom, zatim izaberete koju muziku ćete svirati iz virtuelne biblioteke, pa u prvom modu se par virtuelnih ruku pojavi nad klavirom i savršeno odsvira muziku, što vi možete detaljno proučiti i kopirati. Drugi mod stvori virtuelne 3D klavirske dirke i ruke iznad vaših koje trebate pratiti dok sviraju, što vam je olakšano bojama koje se pojavljuju na dirkama koje trebate pritisnuti.

Teomirn: Lesson Tutorial
Izvor: UploadVR

Postoji i opcija da umesto samo ruku, HoloLens prikaže celog pijanistu, što može pomoći učenicima da vide kako treba da sede i kako ruke treba da su im postavljene. Sve se naravno može pauzirati, vraćati i možete se lako prebacivati iz moda u mod.

Aplikaciju razvija japanski tim naučnika, i još je u ranim fazama, ali pruža uvid u mogućnosti primene augmentovane realnosti u učenju, a ima i potencijala da postane odlična muzička platforma pod uslovom da joj se biblioteka muzike neprestano širi.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS