• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidaju otisak prsta na telefonima

Autor mondo.rs

Kratak je put od apsolutne hit funkcije do - izbačene funkcije! Makar u Samsung slučaju (i ako je sve ovo istina)…

Prema kineskim izvorima, koje navodi PhoneArena, Samsung odustaje od skenera otiska prsta, a privi korak u tome je njegovo prebacivanje s prednje na zadnju stranu uređaja i to na takvo mesto, koje kritikuju mnogi (pričamo, naravno o Galaxy S8 modelu). Prema ovom izvoru Samsung će uskoro da izbaci skener otiska prsta u potpunosti, jer je - nepotreban.

Ukinućemo skener otiska prsta, zastareo je“, navodno je izjavio neimenovani zvaničnik Samsung kompanije na visokoj poziciji, objavili su strani IT mediji.

Samsung svakako može ovako da se ponaša, jer će već Galaxy S8, navodno, imati i skener ljudskog oka i skener lica. Kako prvi način prepoznavanja korisnika ume da bude i nepraktičan i nepouzdan u smislu stabilnosti rada, upotrebljeno je dodatno skeniranje lica korisnika, koja pravi mapu lica u 3D okruženju, procesira je i otključava telefon za svega 0.1 sekundu.

Skener otiska prsta pojavio se prvi put tokom 2011. godine, na Motorola Atrix modelu, a već 2018. bi, nakon što je prisutan na gotovo svim uređajima, mogao da nestane sa najvažnijeg brenda mobilnih telefona - Samsung Galaxy.

 Što se nas tiče, to bi bila šteta, jer smo se navikli na skener otiska prsta, koji je u međuvremenu postao mnogo više od toga, pa je promenio i način na koji upravljamo telefonom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS