• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google potpuno promenio „Search“ (VIDEO)

Autor mondo.rs

Ako koristite pretragu na telefonima spremite se za drugačiji način pretrage i potpuni „preokret“ u samoj „Search“ aplikaciji!

 Google potpuno promenio „Search“ (VIDEO) Izvor: Promo/Google/MONDO portal

Ovo je velika stvar“ javili su strani IT mediji, "Najveća promena pretrage dosad", misleći na promene koje je Google upravo predstavio u svojoj Search aplikaciji za iOS i Android uređaje. Poslednje ažuriranje aplikacije korisnicima, makar nekim od njih, omogućilo je da koriste neku vrstu prečica prilikom pretrage, i to grupisanih prečica za pretragu.

Kako bi brže i smislenije isporučivao svakom korisniku informacije na najbolji način, Google na iOS i Android aplikacijama i Google.com mobilnoj adresi jednim dodirom otvara pretrage grupisane po sličnim motivima, zasnovanim na navikama korisnika - sport, zabava, politika, vesti, IT, vremenska prognoza, rezultati uživo, restorani, fitnes…

Google Shortcuts Search
Izvor: Google.

Klikom na svaku od prečica dobija se tražena informacija (recimo prognoza za mesto u kojem se korisnik nalazi) ili set vesti vezanih za pojam (za sport, recimo). Korisnici će za neke od kategorija moći sami da biraju sadržaj koji žele da im bude prikazan (omiljeni klubovi, omiljene serije ili slavne ličnosti i slično).

Prečice u Google Search aplikaciji već su u upotrebi u SAD, a do nas stižu u narednim danima, objavio je Google na svom zvaničnom blogu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS