• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakopan kamen internet mudrosti

Autor mondo.rs

9GAG, poznati humoristički sajt, je negde u Španiji zakopao veliki kamen isklesan najpoznatijim internet šalama današnjice, kao zaostavštinu za buduće generacije.

Humoristične fotomontaže, videomontaže i gifovi, zezancije sa neta, internet šale, šege, meme, mimovi, mims, kako god da ih zovete, (ako imate neki svoj naziv, samo šibnite u komentar) su veoma kratkotajne po prirodi. Njihov život počinje uglavnom kao interna fora, koja zatim putem interneta dobija svoj život, širi se, postaje opšte poznata i dostiže zasićenje, posle čega bledi i nestaje. Neke opstaju duže, neke kraće, neke oživljavaju nekoliko puta, ali sve ih zamenjuju nove i modernije šale.

Beba koja igra je odličan primer toga. Sredinom devedesetih i početkom novog milenijuma, CGI beba je igrala svugde, čak se i pojavila u epizodi serije Ally McBeal. Sada je nema nigde. Nema više ni Numa Numa lika, čokoladne kiše, tehno vikinga i ogromnog broja nekada popularnih šega.

Prepoznavši da je to problem, 9GAG je napravio trajno priznanje današnjim najpopularnijim mimovima i zakopao ga negde u španskoj pustinji. Tako da sad, nekoliko metara pod zemljom, nalazi se kamen sa uklesanim Philosoraptor, PPAP, Challenge Accepted i ostalim likovima i šalama, prenosi TNW.

Tačno 623.254 članova 9GAG zajednice su glasali za svoje omiljene mimove koji su sada ovekovečeni na jednoj povelikoj steni. Kompanija veruje da, kada ga buduće generacije budu otkrile, saznaće da ljudi "pored toga što su bili inteligentni, takođe su bili i veoma smešni".

Pokušajte zamisliti zbunjeni izraz lica arheologa iz budućnosti kada otkriju ovu riznicu, trenutno popularnih šala i pokušaju odgonetnuti koja joj je svrha i zašto neki Japanac gura olovku u jabuku... Biće haos, mačke, zar ne?! :D

The Time Has Come. The First Man-Made Monument To Humor
Izvor: 9GAG TV

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS