• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucionarna opcija napokon stiže na Android

Autor mondo.rs

Instant Apps je opcija koja je razvijana za Android Nougat, koja bi trebala da olakša korišćenje drugih aplikacija. Nije lansirana zajedno sa operativnim sistemom, ali sada je spremna da se pojavi na tržištu.

 Revolucionarna opcija napokon stiže na Android Izvor: MONDO

Kada je Google po prvi put prikazao Android Nougat, pre gotovo godinu dana na Google I/O 2016 konferenciji, Instant Apps je bila jedna od opcija koja se posebno izdvajala, kao trik koji iPhone nije imao, a i dalje nema.

Ali koliko god da je bila interesantna, ova opcija nije bila spremna za masovnu upotrebu kada je Google lansirao Nougat prošle godine. Ali, stvari bi se mogle uskoro promeniti, pošto Google planira da omogući Instant Apps na telefonima sa Android 7.0 operativnim sistemom, kao i na telefonima i tabletima koji rade na starijim Android verzijama, prenosi BGR.

Instant Apps će dozvoliti korisnicima da koriste instant aplikacije na njihovim pametnim telefonima, bez da, zapravo, skinu te aplikacije na uređaj. Ako ovo bude radilo kako je najavljeno, rešiće veliki broj problema.

Prvo, pomoći će u čuvanju prostora za skladištenje na telefonu, pošto nećete morati da držite neke aplikacije koje samo ponekad koristite, instalirane na telefonu. Drugo, nećete morati da kupite aplikaciju da bi je isprobali, pošto će programeri biti u mogućnosti da ponude deo aplikacije na test, besplatno. I na kraju, Instant Apps opcije će raditi na većini Android uređaja, ne samo na onima koji rade sa Nougat operativnim sistemom, pošto je osnova aplikacije Google Play Services.

Google Instant Apps - Demonstration (Google IO)
Izvor: GolemDE

Gledajući kod najnovije verzije Google Play Store aplikacije, 9to5Google je otkrio da se Google možda sprema da pusti Instant Apps na tržište. Kod je otkrio da će korisnici biti u mogućnosti da uključe i isključe ovu opciju i da izaberu koji Google nalog da koriste sa aplikacijom.

Google I/O 2016: Introducing Android Instant Apps
Izvor: Android Developers

9to5Google takođe spominje nekoliko novih opcija za Google Play Store 7.8 ažuriranje, uključujući Google Play servis za otkrivanje aplikacija, opcije za nagrade u aplikacijama na koje se prethodno registrujete, i novi sigurnosni brending za Verify Apps, a to je Play Protect.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS