• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android nadogradnje stizaće vam brže!

Autor mondo.rs

Ažuriranje operativnog sistema na Android telefonima više neće biti toliko sporo i komplikovano uz Project Treble, koji će se pojaviti sa Android O OS-om.

Spora ažuriranja proizvođača su ogroman problem za Android, o čemu ne moramo previše da tupimo, jer svi uglavnom znaju kako to sve ide. Google izbaci novi Android dezert, pa onda, između tri meseca i godinu dana kasnije, to ažuriranje stiže do vašeg telefona, pod uslovom da on, recimo, nije stariji od godinu i po dana. Ovo nije samo krivica proizvođača telefona. Proces ažuriranja Androida u više nivoa je prilično zapetljan.

Google je odlučio da napravi neke konkretne korake da ubrza ta ažurianja i smanji vreme čekanja. Pred I/O 2017 konferenciju, Android je najavio Project Treble. Najavljen kao najveća promena Android sistemske arhitekture ikada, PT odvaja low-level kod koji rade proizvođači čipova, poput Samsung-a i Qualcomm-a od Android OS kodne baze. Ovo je najjednostavnije objašnjenje kako to funkcioniše, a rezultat je da proizvođači uređaja mogu sada ažurirati samo kod relevantan za operativni sistem, bez potrebnog dodatnog posla od strane SoC kompanija.

Na ovaj način se premošćava ozbiljno usko grlo u procesu ažuriranja i nove Android verzije bi trebale da stižu do uređaja brže. Dodatno, Google pokušava da svoje partnere koji proizvode uređaje i procesore ubedi da svoje promene koda, kao što su nove opcije i ispravke, prebace na zajedničku Android Open Source Project kodnu bazu.

Project Treble je deo predstojećeg Android O i već radi na Developer Preview verziji za Pixel telefone. Svi uređaji koji se lansiraju na O sistemu ili se ažuriraju na njega će podržavati ovaj program. Sledeća verzija Androida dolazi kasnije ove godine prenosi phoneArena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS