• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odmah ažurirajte Windows, čak i Windows XP!

Autor mondo.rs

Microsoft svim korisnicima, koji već nisu imali to u svom Windows OS-u, isporučio zaštitu za aktuelan hakerski problem koji je pogodio 99 zemalja širom sveta!

Microsoft je tokom jutra 13. maja pustio nadogradnju tj. zakrpu za bezbednost svih Windows operativnih sistema, uključujući Windows XP, čija je podrška prestala pre čak tri godine! Ovo se posebno odnosi na sve koji nemaju aktivan antivirus softver, koji ne ažuriraju OS i programe blagovremeno i na sve čije su baze antiviru programa istekle!

Ovo je vrlo ozbiljna pretnja i Microsoft se potrudio da izađe u susret gotovo svim korisnicima. Kako je WCry tj. WannaCry ransomware hakerski napad prouzrokovao haos širom Evrope, zaustavio rad bolnica, proizvodnju automobila, javni prevoz i ko zna šta sve još, Microsoft izdaje zakrpu, kojom će povećati bezbednost Windows uređaja 

Preuzmite zakrpu ručno, u Meniju svog računara, ako vam već molba da je instalirate nije stigla na računar. Korisnici novijih operativnih sistema, ako redovno ažuriraju OS već imaju ovu zakrpu, ali ako to nije slučaj, trebalo bi odmah da je preuzmu, savetuju IT stručnjaci i kompanija.

WannaCryptor (.WCRY) virus demonstration, removal and decryption tips
Izvor: PC Fix Help.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS