• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android O unaprediće bateriju i brzinu!

Autor mondo.rs

Pogledajte šta je sve novo u Android O ekosistemu - puno toga! Idemo redom, od novih opcija, do novih sistemskih poboljšanja koja se ne vide spolja, ali će se osetiti tokom rada.

 Android O unaprediće bateriju i brzinu! Izvor: MONDO portal

Google je s ponosom objavio na Google I/O 2017 konferenciji da preko dve milijarde uređaja koristi Android operativni sistem, a da Google Wear i Google Car napreduju neverovatno dobro. Android TV omogućava da preko 100 kablovskih operatera radi direktno preko Android TV uređaja. Android Things radi u preko 60 zemalja, a Chromebook je imao rast od čak 60 odsto.

Google Play ima neverovatnu popularnost - korisnici su instalirali preko 82 milijarde aplikacija i igara, što je po 11 aplikacija ili igara prosečno po Android korisniku.

Android O novine iznutra i spolja

Google je objasnio kako radi opcija „Picture in picture“ koja je, čini se, baš to što ime i kaže - jedan prozor u drugom omogućava da radite dve stvari istovremeno, tako što manji možete još i da pomerate sa mesta na ekranu na drugo mesto.

Autofill“ opcija je omogućena za aplikacije i sad će raditi, ako vi to dozvolite, sa recimo Facebook-om, Twitter-om i drugim aplikacijama, omogućavajući vam da vas telefon prepozna (vašu lozinku i korisničko ime) i popuni sve umesto vas.

Smart Text Selections“ je unapređenje „Copy - Paste“ opcija. Pomoću neuronskih mreža i mašinskog učenja kopiranje i izbor delova teksta će biti i brže i lakše. Kako sad ova opcija omogućava da dodirom izvršite izbor teksta biće lakše da kopirate mejl adrese, adrese ulica, brojeve telefona i druge delove teksta.

Android O će se bazirati i na boljoj sigurnosti. Aplikacije će biti „okružene“ slojevima sigurnosti, koji će biti postavljani za svaku aplikaciju, dok Google sprovodi skeniranje preko 50 milijardi aplikacija svaki dan. Google Play Protect je novi servis, koji omogućava skeniranje aplikacija na telefonu i na internetu. „Boot time“ svih aplikacija je povećano za do dva puta. Zbog ovoga aplikacije i sistem će raditi brže i glatkije.

Programerima će biti esencijalna nova opcija Dashboards, koja će skenirati aplikaciju, analizirati je i preporučiti popravke, kako bi je učinili boljom i bržom, kao i stabilnijom.

I još jedna velika novina - KOTLIN programski jezik je sad podržan za razvoj Android ekosistema i to od ovog trenutka (17. maj). Google će poboljšati i podršku za već postojeće podržane jezike.

Prva Android O Beta je već dostupna za testiranje svima koji žele da koriste Android O Beta operativni sistem, i to na sajtu Android.com/beta.

Za sada su podržani uređaji:

- Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player
- Pixel C, Pixel, Pixel XL

Mi smo već u procesu preuzimanja i instalacije Google Android O Beta sistema, pa očekujte uskoro detaljan prikaz svega o tom novo operativnom sistemu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS