• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P10 Lite: Dostojna zamena prethodnika

Autor mondo.rs

Nakon što je na tržište izbacio top modele P10 i P10 Plus, Huawei je svoju ponudu proširio i modelom srednje klase – P10 Lite.

Dizajn i obrada Lite verzije su u rangu modela visoke klase. Aluminijumski ram i staklena pozadina ostavljaju utisak skupocenog proizvoda. Sa displejem od 5,2 inča veći je od svog brata P10, čija je dijagonala 5,1 inča.

Uređaj pokreće solidni procesor srednje klase, Kirin 658, što je sasvim dovoljno i za zahtevnije korisnike. Koristi Android 7 Nougat u kombinaciji sa Emotion User Interface-om 5.1. Sa 3GB RAM-a telefon radi brzo i fluidno, a kome 32GB interne memorije nije dovoljno, može da je proširi putem micro SD memorijske kartice do 256GB.

Integrisana baterija ima kapacitet od 3000mAh, puni se brže i traje duže. Prema navodima proizvođača, 10 minuta punjenja omogućava dva sata gledanja video sadržaja.

Senzor otiska prsta je smešten na pozadini uređaja, što kod druge dve varijante nije slučaj. Ovo možda nije najpraktičnije rešenje, ali je svakako stvar navike.

Knuckle Sense tehnologija omogućava da se kuckanjem i pisanjem po ekranu brže i jednostavnije startuju funkcije i aplikacije. Za long screenshot, odnosno snimanje čitavog članka ili velike fotografije, na ekranu napišite S. Za screenshot kucnite dva puta jednim prstom, a za screen recording dva puta sa dva prsta.

Zadnja kamera Lite varijante opremljena je skromnije, u odnosu na kameru njegove braće. Ima 12MP, autofokus, otvor blende f/2.2 i Dual LED blic, a prema navodima proizvođača hvata 20% više svetlosti u uslovima slabijeg osvetljenja. Prednja kamera od 8MP, sa otvorom blende f/2.0, koristi tehnologiju sa efektima za ulepšavanje, koji omogućavaju snimanje perfektnih selfija. Tu je i već poznati portret režim sa prirodnim bokeh efektom. Obe kamere snimaju u Full-HD režimu.

U Banjaluci predstavljen Huawei P10

Huawei P10 Lite izgleda veoma atraktivno za uređaj svoje klase. Izrada je na veoma visokom nivou, dok solidan hardver pruža dobre performanse.

Telefon je namenjen onima kojima nije, po svaku cenu, potrebna najnovija tehnika, već solidan uređaj srednjeg ranga, koji prati tehnološki razvoj u ovoj oblasti. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS