• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 značajno promenjen, pogledajte!

Autor mondo.rs

Novi Insider Preview, koji nagoveštava predstojeći Fall Creators Update je prepun novih opcija i mogućnosti i upravo je izašao za određene korisnike koji su se prijavili za Insider program.

Microsoft je obećao velike promene za Windows 10 sa Fall Creators Update, a to podržava u velikom stilu sa sa novim Insider Preview-om. Dostupno hrabrim Fast Ring testerima, ovo izdanje donosi redizajnirana obaveštenja u Action Center-u, veoma unapređenu podršku za rukopis i elektronsku olovku, unapređenja za Cortana virtuelnog asistenta i Edge pregledač, poboljšanu podršku za HDR i mnogo više. Ovo je verovatno najveći Insider Preview do sada, kojeg prati masivno obaveštenje o svim opcijama na zvaničnom blogu.

Promene počinju sa start menijem, koji sada ima takozvani "akrilni" providni dizajn i lakše menjanje dimenzija, kao deo Microsoft-ovog novog Fluent Design sistema. To se prenosi i na Action Center, koji takođe dobija akrilni tretman i lakše opcije podešavanja. Na taskbar možete zakačiti Microsoft Edge sajtove, što olakšava pristup vašim omiljenim lokacijama na internetu, pod uslovom da niste korisnik Chrome ili Firefox pregledača. Edge takođe dobija istinski full-screen mod na F11 tasteru.

Cortana, Microsoft-ov sposobni glasovni asistent, je odjednom postala bolja u rukopisu. Možete koristiti bilo koju aktivnu olovku, uključujući i Surface model, da obuhvatite bilo koju informaciju na ekranu i tako aktivirate Cortanu.

Rukopis dobija još podrške i izvan Cortane, sa novim opcijama u handwriting panelu, koji momentalno pretvara vaše žvrljotine u tekst. Takođe možete selektovati tekst da ga modifikujete, vršite izmene pišući preko netačnog teksta, spajate i razdvajate tekst i ubacujete emotikone sa olovkom. Na kraju tu je skrolovanje olovkom i nova where's my pen opcija u slučaju da ne možete da se setite gde ste je poslednji put ostavili, prenosi Engadget.

Microsoft je unapredio i ulazne informacije i na drugim mestima, dodajući emotikone na bilo koju tastaturu preko prečica sa Windows dugmetom. Takođe je predstavio i novu XAML touch tastaturu koja radi bolje kada je Windows 10 u tablet modu. ePub knjige dobijaju anotacije i podsetnik, a lokalno detektovanje medija je unapređeno za aplikacije kao što su Photos, Groove i Movies & TV. Na kraju, tu je i nova "HDR i napredno podešavanje boja" strana koja će olakšati podešavanje ekrana, ako ste srećnik koji ima monitor koji podržava HDR.

Pored ovoga, tu su i veliki broj drugih promena, koje će se pojaviti u novom 16215 Insider Previewizdanju pod nazivom #TacoHat, koje možete pogledati OVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS