• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabranili 59 piratskih sajtova i 130 domena!

Autor mondo.rs

Sve je teže doći do torent fajlova i bilo kakvih piratskih sadržaja.

 Zabranili 59 piratskih sajtova i 130 domena! Izvor: Promo/Dimension/MONDO portal

Vlasti Australije u dogovoru sa agencijama koje se bave zaštitom autorskih prava širom sveta, izdale su zahtev za sve tamošnje internet provajdere da na svoje sisteme uvedu filtere kojima se blokira pristup ukupno 59 sajtova koji su okarakterisani kao piratski ili koji krše autorska prava po bilo kom osnovu.

Predstavnici Holivuda i američkih TV stanica s oduševljenjem su prihvatili ovu vest, jer, kako Engadget navodi, ovom odlukom obuhvaćeno je ne samo 59 sajtova, nego i 130 internet domena, što znači da će odjednom biti zabranjeno oko 95 odsto najaktivnijih piratsko-torent izvora na internetu u Australiji. Lista sajtova i domena pravljena je mesecima, u saradnji sa filmskim studijima, proizvođačima softvera, TV programa i drugog oštećenog sadržaja, a internet provajderi u Australiji imaju 15 dana od donošenja odluke da sistem testiraju i primene nakon tog perioda.

Piraterija će u Australiji primiti veliki udarac, a ako se ovaj sistem pokaže uspešnim biće primenjen i u drugim delovima sveta. Takođe, blokada piraterije će pratiti ogromna reklamna mašinerija, koja će obuhvatiti sve moguće vrste oglašavanja, čak i snimanje TV reklama i pravljenje specifičnih internet kampanja za većinu medija.

Ono što je najgore po korisnike - svaki za kojeg se ispostavi da je „konzumirao“ ilegalne filmske, TV, audio, softverske ili neke druge sadržaje zaštićene autorskim pravima, biće tužen. Svaki korisnik, zaključuje svoj izveštaj Engadget!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS