• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desktop gejming PC za VR i svaki džep

Autor mondo.rs

Kompanija Lenovo predstavila nove Legion gejming desktop računare i novi monitor sa HDR podrškom, dijagonale 63 centimetra.

Na ovogodišnjem Gamescom 2017 sajmu u nemačkom gradu Kelnu, kompanija Lenovo predstavila je četiri nova snažna desktop računara iz Lenovo Legion porodice - tri Windows 10 računara spremna za VR, Lenovo Legion Y920, Y720 i Y520, kao i novi Lenovo Legion Y25f gejming monitor.

Novi računari obezbediće gejmerima mogućnost podešavanja na svim nivoima, kako bi se najbolje prilagodili njihovim potrebama. Lenovo Legion Y25f gejming monitor dodatno dopunjuje gejmersko iskustvo uz dijagonalu ekrana od 24.5 inča, Full HD (FHD) rezoluciju koja prikazuje kristalno jasne slike, kao i najnoviju HDR podršku (oko 63 centimetra).

Kompanija je prikupljala informacije od gejmera direktnim kontaktom sa njima, preko društvenih mreža i onlajn foruma, kako bi unapredila gejming liniju računara. Ono što su svi gejmeri naglašavali kao ključne stvari bile su brzina i performanse. Zbog toga je Lenovo kreirao nove desktop gejming računare koji će bez problema pokrenuti sve najnovije i najzahtevnije video igre.

MONDO MobIT je upravo završio testiranje jednog od Legion laptop računara, čiji ćemo test objaviti ovih dana - Lenovo Legion Y520 (15 inča) - i na osnovu tog iskustva pretpostavljamo koliko su dobri novi Lenovo Legion desktop računari!

Lenovo Legion Y920 Tower

Lenovo Legion Y920 Tower, koji je spreman za VR, kreiran je sa ciljem da zadovolji potrebe najozbiljnijih gejmera. Ova mašina radi na Windows 10 operativnom sistemu, a pokreće je sedma generacija Intel Core i7-7700K procesora, koja može da podrži najzahtevnije video igre u optimalnim brzinama - od FPS akcionih igara, do simulatora atmosferskog prostora.

Računar je takođe opremljen GeForce GTKS 1080 8 GB grafičkom kartom, jednom od vodećih grafičkih karti na tržištu. Pored toga, Lenovo Legion Y920 Tower opremljen je sa 32 GB 2.800 Mhz CORSAIR VENGEANCE LPKS DDR4 memorijom i ima opciono integrisano Asetek tečno hlađenje za „overklokovanje“ procesora.

Hlađenje pomaže u stabilizaciji slike, omogućava jednostavnije igranje, smanjuje sistemsku buku i opterećenje matične ploče.

Lenovo Legion Y720 Tower

Lenovo Legion Y720 Tower, takođe spreman za VR, obezbeđuje pouzdane performanse za gejmere, koji ne žele da prave kompromis kad je u pitanju gejming iskustvo. Uz Windows 10 operativni sistem i do sedme genracije Intel Core i7-7700 procesora, opcionom Intel Optane memorijom od 16 GB za brzu reakciju sistema i GeForce GTKS 1070 8 GB grafikom, Lenovo Legion Y720 Tower nudi performanse neophodne za pokretanje najzahtevnijih naslova, bilo da je u pitanju snalaženje na bojnom polju ili sprečavanje invazije vanzemaljaca.

Lenovo Legion Y720 Tower specifikacije:

- Do sedme generacije Intel Core i7-7700 procesora
- Do 16 GB Intel Optane memorija
- nVidia GeForce GTX 1070 grafička karta
- Do 256 GB PCIe SSD i 2 TB SATA HDD
- Šest USB 3.0 porta, četiri USB 2.0 porta, jedan USB 3.1 Type-A port, jedan USB 3.1 Type-C port, mikrofon ulaz, slušalice ulaz, šest audio portova, 7-in-1 čitač kartica…

Lenovo Legion Y520 Tower product tour
Izvor: Lenovo.

Lenovo Legion Y520 Tower

Za igrače na konzolama koji žele da „uđu“ u svet PC igara, kompanija Lenovo je kreirala Lenovo Legion Y520 gejming računar. Ovaj uređaj sadrži neophodnu grafiku i brzinu, što ga čini odličnom mašinom za ulazak u svet PC igara. I ovaj gejming računar pokreće Windows 10 operativni sistem, najbolje verzija Windows-a za video igre, uključujući i podršku za uživo prenošenje preko Mixer-a, DirectX 12, razmeru širine 21: 9 i mogućnost povezivanja sa prijateljima preko Xbox Live-a.

Pored toga, Lenovo Legion Y520 karakteriše GeForce GTKS 1060 grafička karta i sedma genreacija Intel Core i7-7700 procesora, a opremljen je Lenovo Entertainment Hub aplikacijom, koja nudi pristup velikom katalogu popularnih video igara sa VR nadogradnjom na odabranim FPS igrama.

Lenovo Legion Y520 se takođe može jednostavno nadograditi, za korisnike koji žele da zamene određene komponente.

Lenovo Legion Y520 Tower specifikacije:

- Do sedme generacije Intel Core i7-7700
- nVidia GeForce GTX 1060 GPU
- Do 16 GB DDR4 RAM
- Do 256 GB PCIe SSD i 2 TB HDD
- Četiri USB 3.0 porta, dva USB 2.0 porta, mikrofon ulaz, slušalice ulaz, jedan HDMI port i jedan RJ45 Gigabit LAN

Lenovo Legion Y25f gejming monitor

Lenovo Legion Y25f gejming monitor, sa 24.5-inčnim FHD ekranom frekvencije osvežavanja od 144 Hz, donosi povećan nivo detalja i teksture u omiljenim video igrama gejmera. Uz nove HDR mogućnosti, uključujući osvetljenost od 400 nita, ovaj ekran, koji izgleda kao da nema okvir, učiniće da slike izgledaju živopisno.

Kad je u pitanju prilagođavanje potrebama korisnika, Lenovo Legion Y25f gejming monitor će moći da se podešava po visini i uglu, a nudi i praktičnu kuku na koju korisnici mogu odložiti svoje slušalice.

Lenovo Legion Y920 Tower product tour
Izvor: Lenovo.

Dostupnost, cene Lenovo Legion uređaja u Srbiji

Lenovo Legion Y920 Tower sa CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 memorijom imaće početnu cenu od 2.299 evra i biće dostupan od septembra 2017. godine. Lenovo Legion Y920 Tower sa opcionim integrisanim Asetek tečnim hlađenjem imaće početnu cenu od 2.399 evra i biće dostupan u oktobru 2017. godine. Lenovo Legion Y720 Tower imaće početnu cenu od 1.299 evra i biće dostupan u septembru 2017. godine. Lenovo Legion Y520 Tower imaće početnu cenu od 749 evra i biće dostupan u septembru 2017. godine.

Lenovo Legion Y25f gejming monitor imaće početnu cenu od 299 evra i biće dostupan u januaru 2018. godine.

Saznajte više o Lenovo Legion novitetima na linku i pratite nas i tokom naše posete IFA sajmu u Berlinu, kad ćemo se prvi put sresti sa ovim računarima!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS