• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAKOVANI: Milionima Amera preti krađa identiteta

Autor mondo.rs

Kompanija za nadgledanje kredita "Ekvifaks" pogođena je sajber napadom, prilikom čega su ukradeni podaci 143 miliona Amerikanaca, što ih izlaže mogućoj krađi identiteta.

Prilikom krađe, počinioci su pribavili imena, brojeve socijalnog osiguranja, datume rođenja, kućne adrese, a u nekim slučajevima i brojeve vozačkih dozvola. Ti podaci dovoljni su da počinioci izvrše krađu identiteta ljudi čiji su podaci ukradeni.

"Na skali od jedan do 10, ovo je 10 u smislu potencijala za krađu identiteta. Kreditni biroi imaju toliko podataka o nama, da to utiče na skoro sve što radimo", rekla je bezbednosna analitičarka Vavia Litan, prenosi AP.

Pozajmljivači novca se oslanjaju na podatke koje skupljaju kreditni biroi kako bi došli do konačne odluke da li da odobre finansiranje.

"Ekvifaks" je otkrio napad 29. jula, međutim čekali su do četvrtka da upozore svoje korisnike. Kompanja je takođe odbila da komentariše koji je razlog za odgađanje objave napada.

"Ovo je očigledno razočaravajući događaj za našu kompaniju i pogađa u srce onoga što smo i što radimo", rekao je izvršni direktor "Ekvifaks" Ričard Smit, izvinivši se mušterijama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS