• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A u Beču - besplatan Wi-Fi u celom gradu!

Autor mondo.rs

U Beču postoji više od 400 lokacija na kojima građani, ali i turisti imaju besplatan pristup internetu.

Lokacije obuhvataju turistički posećena mesta i mesta velikih dešavanja u austrijskoj prestonici. Ko želi da proveri svoju poštu u Veringer parku ili da surfuje internetom na železničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLAN“.

Beč je 2015. godine odlučio da izgradi mrežu sa javnim internetom na 400 lokacija na teritoriji grada, a taj cilj je sada ostvaren. Magistratsko odeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet, koji su montirani na rasvetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

Internet se najviše koristi na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom ostrvu se takođe beleži veliki protok, pogotovu u vreme manifestacija kao što su Festival na Dunavskom ostrvu ili Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku.

Po pristupu internetu automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gde se nalazite. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im grad nudi. Spisak lokacija sa besplatnim internetom možete naći na linku.

Dakle, ako se spremate put Beča - opušteno što se interneta tiče - ima ga svuda!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS