• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO je iPhone X: Budućnost smartfona za 1.000 €

Autor mondo.rs

Konačno smo upoznali iPhone DESET! Pogledajte šta sve nudi najskuplji iPhone do sada!

 OVO je iPhone X: Budućnost smartfona za 1.000 € Izvor: MONDO portal / Live stream

iPhone X (deset) je sve ono što smo stvarali deceniju - to je savršen iPhone, budućnost smartfon uređaja“, objavio je Tim Kuk, uvodeći nas u premijeru iPhone X.

I sve što smo saznali ranije - istina je! Super Retina ekran je od ivice do ivice, OLED tipa (5.8 inča, 2.436 x 1.125 piksela, 458 ppi), nema Touch ID-ja, koristi se potpuno novi sistem za otključavanje i autentifikaciju telefona, telo je od nerđajućeg čelika sa staklom spreda i pozadi, kao na iPhone 8 i iPhone 8 Plus telefonima. Ovo staklo je, kako Apple tvrdi, najjače i najotpornije staklo trenutno dostupno na tržištu.

Face ID sistem autentifikacije i otključavanja uči lice korisnika i pamti ga, bez obzira na to da li menja frizuru, ima bradu, šminku, naočare ili kapu, da li je dan ili noć. Ne može se prevariti slikom, kao ni maskom, 3D replikom lica, praktično ga je nemoguće zavarati. S druge strane, dovoljno je pogledati u telefon i on će se otključati. Face ID se koristi i za potvrdu Apple Pay usluge. Ova funkcija je omogućena zahvaljujući TrueDepth Camera sistemu, koji se nalazi na vrhu telefona.

TrueDepth sistem je zadužen i za selfije nove generacije, koji će omogućiti ono što omogućava i dvostruka kamera pozadi - portrete i bokeh efekat.

iPhone X ima novi A11 Bionic čip, koji ima šest jezgara i prvi put može da koristi svih šest jezgara odjednom, kako bi isporučio i do 70 odsto bolje performanse od A10 čipa. Obavlja 600 milijardi operacija u sekundi radeći tako u realnom vremenu sve što se od A11 Bionic čipa zahteva.

Apple iPhone X je u potpunosti vodootporan i otporan na prašinu i grebanje. Baš kao i kamera iPhone 8 Plus, i ova je sa novim portretnim i bokeh efektom, kao i f/1.8 i f/2.4 otvorom blende.

Telefon ima bateriju koja traje duže za dva sata od iPhone 7, podržava bežično Qi punjenje, ali i novo brzo punjenje. Cena telefona je od 999 evra, za model od 64 GB, dok će 256 GB biti 1.199 evra, a naručivanje kreće 27. oktobra. Dostupan u prodaji nedelju dana kasnije.

Sigurni smo da ćete obožavati naše nove iPhone modele - iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, koji zaista jeste budućnost pametnih telefona“, zaključio je Tim Kuk. "Sigurni smo da bi Stiv Džobs bio ponosan na ovaj iPhone, iPhone X".

iPhone X — Introducing iPhone X — Apple
Izvor: Apple.

Meet iPhone X — Apple
Izvor: Apple.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS