• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je moguće da Apple ovo radi?!

Autor mondo.rs

Nije dovoljno što će neki dati 1.000+ dolara za novi iPhone X, to je samo početak, moraće da daju još mnogo više da bi koristili sve njegove funkcije!

iPhone 8 — iPhone in a Whole New Light — Apple
Izvor: Apple.

Početna cena iPhone X modela je 999 dolara, ali po toj ceni prodaje sa samo osnovni paket. Ukoliko želite da koristite sve fensi funkcije moraćete da platite dodatno i „masno“, rekli bismo.

Naime, portal 9to5Mac otkrio je da će Apple punjač koji se koristi uz Fast Charge opciju prodavati odvojeno za oko 50 dolara. Dakle, brzi punjač NEĆE dolaziti u kutiji zajedno s telefonom, što je praksa baš svakog proizvođača premijum telefona danas, nego će korisnici morati da ga kupe odvojeno! I tu plaćanju nije kraj, jer se taj punjač koristi sa posebnim USB Type C kablom, koji košta još 25 dolara! Tako na kraju računica izađe 1.074 dolara za 64 GB iPhone X i brzi punjač.

iPhone X protiv SVIH Android konkurenata (tabela)

Ukoliko hoćete bežično da punite svoj iPhone moraćete da date još oko 99 dolara za punjač, koji se prodaje odvojeno, ali to je već praksa svih premijum konkurenata. Ipak, šuška se (dakle, nije još uvek potvrđeno zvanično) da je Apple odlučio da zaključa, odnosno da modigikuje Qi punjače i hardver u okviru telefona tako da se uz iPhone X ili iPhone 8 i iPhone 8 Plus mogu koristiti samo punjači koje je Apple proizveo ili sertifikovao. To znači da bežični punjači istog standarda od drugih proizvođača neće biti u stanju da napune nijedan od tri nova iPhone modela.

I na kraju, Apple je sva zvona objavio na premijeri da su sva tri telefona otporna na vodu do mikro nivoa, i to po standardu IP68. Ipak, ako telefon prestane da radi usled oštećenja prouzrokovanih tečnošću garancija se ne priznaje i korisnik će morati da snosi kompletne troškove servisa ili da kupi novi telefon. Ovo nijednom nije napomenuto na prezentaciji, ali smo to pronašli u promo video snimcima za iPhone X i iPhone 8, odnosno iPhone 8 Plus.

Dakle, Apple ne odustaje od svoje strategije da korisnicima uzme što više novca, čak i onda kad je to očigledno pogrešno…

Šta vi mislite o ovome, je li Apple doneo prave odluke?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS