• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube uveo ograničenje

Autor mondo.rs

Ako imate neki od najnovijih telefona i koristite unapređen prikaz videa, znajte da će vam rezolucija video snimaka biti zaključana na Full HD.

Telefoni kakvi su Huawei Mate 10 i Mate 10 Pro, Google Pixel 2 i Pixel XL 2, Samsung Galaxy S8, S8+, Note 8, Sony Xperia XZ Premium, XZ1, XZ1 Compact ili LG V30 imaju omogućenu reprodukciju HDR YouTube videa, ali od početka novembra samo u maksimalno Full HD rezoluciji - 1.920 x 1.080 piksela, do 60 sličica u sekundi.

Iako se na YouTube mreži može pronaći sve veći broj HRD 4K videa i mnogi od nabrojanih telefona imaju 2K ekran, zbog problematičnog reprodukovanja HDR videa je rezolucija zaključana na Full HD sa do 60 fps. 2K i 4K video reprodukcija izaziva pad frejmrejta, seckanje videa, kašnjenje i druge probleme, zbog čega je Google odlučio da za sada reprodukcija bude samu Full HD-u.

Google rešenje je prilično čudno, u najmanju ruku, i najgore po korisnike, jer Netflix i Amazon Prime Video nemaju problema sa HDR prikazom na ovim telefonima ni u 4K ponudi.

Kako slušati YouTube i kad se zaključa mobilni

 Videćemo dokle će ovo ograničenje da traje. U ovom trenutku nije poznato da li je ograničenje rezolucije primenjeno i na YouTube aplikaciju za pametne televizore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS