• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut Windows Media Player (i kako ga vratiti)

Autor mondo.rs

Nakon novog Windows 10 ažuriranja Microsoft je tiho sklonio Windows Media Player. Evo kako da ga vratite za nekoliko minuta!

 Windows Media Player  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Iako ovakve stvari ne radi tako često kao Google, čini se da je i Microsoft usvojio politiku ukidanja starih popularnih funkcija.

Nakon što se to dogodilo s Microsoft Live Essentials-om i popularnim Paint-om, s izlaskom jesenje nadogradnje novog Windows 10 operativnog sistema, Windows Media Player pao je u drugi plan.

Ipak, ova funkcija nije nestala zauvek, barem ne za sada, a do nje možete doći tako što ćete otvoriti Podešavanja (Settings), odabrati prvo opciju Apps, pa Apps and features (morate biti Administrator sistema za ovo), kliknuti na Manage optional features, zatim i Add a feature, pronaći Windows Media Player i instalirati ga.

Ukoliko u poslednjem koraku ne vidite Windows Media Player na listi, potražite ga u prethodnom koraku (Add a feature), moguće je da je i na toj listi kod nekih korisnika.

Sam proces će trajati nekoliko minuta, ali ćete nakon toga ikonicu WMP-a pronaći u početnom meniju, kao i pre ažuriranja. Naravno, Windows Media Player neće nedostajati svima, jer tu je mnogo bolji VLC, zaključuje Tehnopolis.

Podsećamo vas da imate još vrlo malo vremena da pređete sa Windows 7 ili Windows 8/8.1 operativnih sistema na Windows 10 besplatno, a kako to da uradite - pročitajte ovde!

Ako već imate Windows 10 i želite odmah da izvršite nadogradnju na novi Fall Creators Update - to smo vam opisali na posebnom linku!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS