• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple do kraja godine preuzima broj jedan?

Autor mondo.rs

Istraživačka kompanija TrendForce predviđa da će Apple za manje od jednog procenta prednosti postati proizvođač telefona broj jedan!

 Apple do kraja godine preuzima broj jedan? Izvor: MONDO/screenshot

Izuzetna popularnost iPhone X telefona, koji 24. novembra stiže u Srbiju, ali i sjajna praznična prodaja svih iPhone modela ukupno, dovešće do smene pozicija na prvom i drugom mestu globalnog tržišta telefona. Samsung će, prema proračunu kompanije TrendForce, nakon prazničnog tromesečja imati udeo na svetskom tržištu od 18.2 odsto, dok će Apple imati 19.1 odsto. Huawei će sa preko 10 biti treći smartfon igrač, a slede ga OPPO, VIVO i Xiaomi.

Tajvanska istraživačka kompanija u svom obrazloženju predviđene situacije navodi sledeće: „Samsung će, očekuje se, pasti na smartfon tržištu zbog izuzetno snažne prodaje iPhone X modela. Predviđamo da će Samsung prodati 77 miliona komada telefona u poslednjem tromesečju 2017. godine, što će predstavljati pad od oko pet odsto u odnosu na isti period lane“.

Teško je poverovati u ovakav obrt, iskreno, jer poznatije kompanije, koje se bave istraživanjem tržišta, nisu najavile smenu na smartfon vrhu, a po nekima je čak Apple u poslednjih nekoliko meseci i iza kompanije Huawei.

U svakom slučaju samo tri meseca smo daleko od istine, pa ćemo se setiti i ovog teksta kad budemo komentarisali prodaju u poslednjem tromesečju 2017, nakon što stignu zvanični izveštaji o prodaji i pozicijama na tržištu.

Šta vi mislite, da li će do smene na vrhu doći?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS