• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasne vam poruke na Viberu: Rješenje je veoma jednostavno!

Autor Dušan Volaš

Moguće je da i vaša Viber aplikacija muči muku sa jednim od tri najčešća problema, za koja ćemo vam ponuditi rješenja.

 Rješenje za Viber poruke koje kasne i ne prikazuju se obavještenja Izvor: Viber

U posljednje vrijeme neki korisnici su se žalili da im se poruke na Viberu ne čuju, a nekima ne stižu dok ne uđu u aplikaciju, pa tako propuštaju bitne stvari ili da odgovore bilo kome na vrijeme.

U vezi s tim nekima se poruke ne čuju, a nekima ne stižu dok ne uđu u aplikaciju, pa tako propuštaju bitne stvari ili da odgovore bilo kome na vrijeme - ovo je problem nezavisan od platforme na kojoj se aplikacija Viber koristi i problem je koji muče i one sa Android i one sa iPhone ili Huawei telefonima.

Možda će vas zanimati

Ukoliko vam se Viber zvuk ne čuje prilikom dolaska poruke vrijeme je da uradite sljedeće.

Otvorite Settings, pa uđite u meni Applications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone i Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obaveštenja uobičajeno. Pogledajte i galeriju.

NapomenaOvo je rješenje primjenjivo na nekim uređajima, koji imaju posljednjih nekoliko Android OS verzija. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rješenja, pa bi trebalo da potražite neko novo.

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete fizički u Viber aplikaciju vrijeme je da promijenite podešavanje sistema.

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese nakon zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promijenite podešavanja tako da Viber ostane uvijek uključen na tim opcijama - mobilni podaci, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Još, pa u Podešavanja, a na kraju i do Opšte menije, gde ćete pronaći Wi-Fi - pravila mirovanja opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Uvijek povezan. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaju zaključan ekrana ili ne.

Napomena:Ova opcija non-stop povezane aplikacije utiče na autonomiju bateriju, pa vodite računa o tome i isključite je u situacijama kad vam nije potrebna, recimo kad odmarate ili vam konstantne Viber notifikacije nisu prioritetne.

Pokušajte i da u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), u meniju Apps ili Notifications omogućite sva Viber obavještenja, kao i da dozvolite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen non-stop.

Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.

SmartLife čitaoci pomažu

Džo, jedan od naših čitalaca dao je svoje rješenje problema s porukama koje kasne - uđite u Settings, onda u General, pa otkačite Show Viber status Icon. Nakon toga u padajućem meniju telefona biće prikazan status Viber aplikacije, odmah iznad obavještenja koja stižu na telefon.

Čitaoci koji su isprobali ovaj metod kažu da je upalilo! Zato, dijelite svoja iskustva s nama, mi ćemo ih proširiti do svih! Hvala Džou na dojavi, javite nam da li je i vama pomogao!

Takođe, s našim rješenjem složio se i Mikac678 čitalac, koji savjetuje sve ljude da ostave Viber uvijek aktivnim u pozadini kako bi poruke tj. obavještenja stizala kako treba. Hvala i njemu!

Ukoliko imate dodatnih pitanja - komentari su vaši, kao i do sada! Molimo vas da podijelite svoja iskustva sa drugim čitaocima, a mi ćemo ih pomenuti i ovde, u tekstu, nakon što ih isprobamo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS