• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 skrivene opcije produžavaju autonomiju baterije

Autor mondo.rs

Verovatno ne znate da vaš telefon ima modove, koji omogućavaju duže trajanje baterije, a da to ne utiče na njegovu funkcionalnost.

 2 skrivene opcije produžavaju autonomiju baterije Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

EMUI 5.1 i posebno EMUI 8.0 korisničko okruženje bazirano na Android operativnom sistemu, koje se nalazi na novim Honor telefonima, za ovaj primer koristili smo Honor 9 model, ima dve opcije, po jednu u svakom, koje omogućavaju duže trajanje baterije u samo par klikova.

Trik #1 - pametna rezolucija ekrana

EMUI 5.1, koji se nalazi na Honor 9 smartfonu, ali i na Honor 8, Honor 8 Lite i drugim modelima ovog proizvođača, omogućava ulaskom u Settings - Battery da koristite nižu rezoluciju ekrana, kako bi se uštedela energija baterije tokom svakodnevnog korišćenja telefona. Niža rezolucija ekrana (Full HD je najviša, a koristiće se HD, odnosno 1.280 x 720 piksela) omogućava korišćenje manje resursa procesora i drugih hardverskih komponenti telefona, što se sigurno odražava na manju potrošnju energije i samim tim na duže trajanje baterije.

Ova aplikacija je standardna ponuda EMUI 5.1 UI-ja i dostupna je na svim novijim Honor (i Huawei) uređajima, pa je odmah aktivirajte, ako je vaš telefon ima.

Nižom rezolucijom nećete učiniti prikaz na ekranu nepreglednim niti lošijim. Jednostavno, telefon će za svakodnevne aktivnosti, kakve su poruke, mejlovi, Play prodavnica, većina aplikacija ili pretraga koristiti nižu rezoluciju ekrana. Za igre, video, sve aplikacije koje zahtevaju visoku rezoluciju ekrana telefon će koristiti maksimalnu dostupnu - Full HD rezoluciju. Vi nećete ni primetiti kad telefon pređe iz jednog moda u drugi.

Trik #2 - taman mod menija

Svi AMOLED Honor telefoni, dolaskom Android Oreo i EMUI 8.0 platforme dobiće još jednu sjajnu opciju za štednju baterije - taman mod menija. Ovaj mod omogućava da sve bele površine u meniju budu - crne. Crna boja troši manje energije, a manje energije znači dužu autonomiju. Da biste videli taman mod menija posetite Settings - Battery - Darken Interface Colours.

Aktiviranjem ove opcije videćete potpuno drugačiji meni, koji se nekima čak i više dopada, nego klasičan, svetao. Boje su manje izražene i telefon je daleko čitljiviji i u mračnim uslovima.

Koristeći jedan od ovih trikova ili čak oba na Honor AMOLED telefonima produžićete autonomiju baterije za nekoliko sati, najmanje.

Na koji način vi štedite bateriju ili produžavate njenu autonomiju?

Pratite MONDO na Facebooku, Twiteru ili Instagramu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS